Eerik Pietariselle MM-ohjelma Gardemeisterin tiimin kalustolla – “Kuuteen olisi hyvä pyrkiä”

5.1.2019 / 17:39
Eerik Pietarinen (oik.) ja Juhana Raitanen, SM1-luokan Suomen mestarit 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestaruuden viime kaudella voittanut Eerik Pietarinen kilpailee tänä vuonna MM-sarjassa. Pietarinen tulee ajamaan WRC2-luokassa Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Skodalla 4-6 MM-rallissa.

Toni Gardemeister vahvisti Eerik Pietarisen, 25, MM-ohjelman UrheiluUutiset.comille lauantaina.

– Eerik tulee ajamaan WRC-kisoja meidän kalustolla. Ruotsista olisi tarkoitus aloittaa. Vielä en tiedä monta kilpailua tulee ajamaan, kuuteen olisi hyvä pyrkiä. Sanotaan neljästä kuuteen, Gardemeister taustoittaa.

Gardemeister kilpaili viime kaudella rallin SM-sarjassa ensimmäistä kertaa täyden kauden SM1-luokassa ja voitti heti mestaruuden näytöstyyliin. Pietarinen voitti kauden aikana seitsemästä SM-rallista neljä, sijoittui kerran toiseksi ja kaksi kertaa kolmanneksi. Kauden suurin voitto tuli kuitenkin heinäkuussa Suomen MM-rallista, missä Pietarinen ajoi WRC2-luokan voittoon.

TGS Worldwide nähdään mukana jo MM-sarjan kauden avausosakilpailussa, legendaarisessa Monte Carlon MM-rallissa tammikuun viimeisenä viikonloppuna, kun Kalle Rovanperä avaa kautensa Gardemeisterin tiimin kalustolla. Rovanperä tulee ajamaan kauden aikana lisäksi 1-2 muutakin MM-rallia TGS Worldwide -tiimin väreissä.

– Kalle ajaa Monte Carlossa, sekä myös toisen kilpailun mitä ei ole vielä päätetty. Euroopan kisa todennäköisesti, voi olla kaksikin. Vielä ei tiedetä Skodan ohjelmaa, niin ei voi vielä sanoa. Onhan siinä MM-ralleja tiimille jo aika paljon, Gardemeister hymyili myöntäen samalla, että tämä ohjelma on laajin MM-sarjan osalta tiimin historiassa.

Skoda Motorsport ei siis Monte Carlon osakilpailussa tehdastallina ole mukana, eikä tshekkitehdas toisaalta ole vielä ilmoittautunut mukaan MM-sarjan uuteen WRC2 Pro -luokkaan, joka on tehty nimenomaan autonvalmistajien kilpailukentäksi. Mukaan luokkaan voi ilmoittautua vielä kevään aikana, toukokuinen Portugalin MM-ralli on viimeinen mahdollisuus, mutta Gardemeisterin mukaan Skodan tilanne näiltä osin on vielä täysin avoin.

– Se on hyvinkin auki heillä siellä, minulla ei ole tarkempaa tietoa. Ei ne ole itsekään halunneet vielä päättää mitä haluavat tehdä. Ruotsin ilmoittautuminenkin on jo lähellä päättyä, niin hyvähän se tietysti olisi tietää mitä he tekee, Gardemeister päätti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit