Eerik Pietarisen voittoputki katkesi, mutta pistejohto säilyi – “Vähän kaksijakoiset fiilikset”

20.2.2018 / 20:26
Eerik Pietarinen Mikkelin raviradalla SM-rallin avauspäivänä (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Eerik Pietarinen ajoi varman viikonlopun Mikkelissä ja otti kauden toisesta SM-rallista kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet. 24-vuotiaalta tuusulalaiselta kolmas SM-ralli R5-luokan ralliautolta oli järkevää suorittamista alusta loppuun.

Aivan tyytyväinen Eerik Pietarinen ei tosin ollut kilpailuvauhtiinsa, sillä kaksi aikaisempaa rallia samalla rallikalustolla olivat päättyneet voittoon.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi Mikkelistä. Kaikki oli kuitenkin kunnossa tiimiä ja kartturia myöten, eli niitä ei voi missään tapauksessa syyttää. Lauantai oli aika vaikea päivä ja tokihan meillä oli aura-auton rooli, mutta ei sille mitään mahda ja sillä numerolla ajetaan, mikä milloinkin kyljessä on, Pietarinen paketoi ralliaan.

Haasteista huolimatta Pietarinen pystyi ajamaan tasaisen varmasti koko rallin ajan ja osoitti myös ammattilaisen elkein, että pystyy varmistamaan tärkeän pistesijoituksen ilman väkisin riehumista ja kärkipaikkaa tavoitellen.

– Mitään kummempia tilanteita ei oikeastaan ollut koko rallin aikana. Toisella lenkillä oli joitain liukkaita jarrutuksia. Muuten pitää olla tyytyväinen suoritukseen. (Kalle) Rovanperä ajoi tosi kovaa ja tällä kertaa me ei pystytty voitosta ajamaan. Pisteet ovat kuitenkin tärkeitä koko sarjaa silmällä pitäen, Pietarinen totesi.

Rallin SM-sarja jatkuu jo kahden viikon päästä talvikauden päättävällä Joensuun Itärallilla 3. maaliskuuta.

– Toivotaan, että Joensuussa on hienot tiet ja kovapintainen reitti. Hieno ralli siitä varmasti tulee ja taas saa ajaa ihan tosissaan. Tiet eivät ole kovin tuttuja, mutta sen olen kuullut, että kovaa mennään, Pietarinen ennakoi lopuksi.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit