Ei kautta ilman voittoa – Fujin rata toi jälleen Heikki Kovalaiselle menestystä

4.10.2020 / 12:15
Heikki Kovalainen kilpailee Super GT -sarjassa Sard-tiimin Toyotalla (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Super GT -sarjan kauden viides osakilpailu Fujin radalla Japanissa päättyi GT500-luokan osalta Sard-tiimin Heikki Kovalaisen ja Yuichi Nakayaman voitonjuhliin.

Heikki Kovalaisen, 38, osalta voidaan tuoreimman ykkössijan myötä todeta, että suomussalmelainen ei ole jäänyt Super GT -sarjassa yhdelläkään kaudella ilman osakilpailuvoittoa. Vuodesta 2016 lähtien tässä sarjassa kilpaillut Kovalainen kun on yltänyt aiemmilla neljällä kaudella jokaisella niistä yhteen osakilpailuvoittoon ja nyt siis viides kausi toi viidennen osakilpailuvoiton.

Super GT -sarjan kauden viides osakilpailu ajettiin tänä viikonloppuna Fujin radalla Japanissa. Lauantaina ajetuissa aika-ajoissa Kovalaisen tiimikaveri Yuichi Nakayama, 29, hoiti ensimmäisen aika-ajon, nostaen Sard-tiimin Toyota Supralla kilpailevan kaksikon mukaan toiseen aika-ajoon, jossa ensimmäisen aika-ajon kahdeksan nopeinta ratkaisevat kärjen lähtöruudut. Kovalainen oli ajovuorossa toisessa aika-ajossa ja suomalainen kellotti viidenneksi nopeimman ajan.

Suomen aikaa varhain sunnuntai-aamuna ajettu kilpailu käynnistyi Kovalaisen hoitaessa ensimmäisen ajovuoron. Kovalainen ajoi 66 kierroksen kilpailusta ensimmäiset 26 kierrosta, kun taas Nakayaman urakka käsitti viimeiset 40 kierrosta. Kun tiimin molemmat kuljettajat tekivät virheetöntä työtä startista aina ruutulipulle asti ja olivat lisäksi äärimmäisen nopeita, pääsivät he juhlimaan kauden avausvoittoaan lopulta reilun 10 sekunnin voittomarginaalin turvin.

Toyotat nappasivat kilpailusta kaksoisvoiton, kun toiseksi sijoittui kaksikko Kazuya Oshima-Sho Tsuboi. Tomoki Nojiri ja Nirei Fukuzumi olivat paras Honda-kaksikko, sijoittuen kolmanneksi. Kovalainen ja Nakayama kilpailevat tiimikavereina toista kauttaan ja nyt tullut voitto oli kaksikolle toinen, viime vuoden Autopoliksen ykkössijan jatkoksi.

Kovalaiselle Fujin rata on tarjonnut vuosien saatossa hienoa menestystä. Vuonna 2007 Kovalainen saavutti Fujissa Formula 1 -uransa ensimmäisen palkintosijoituksen, uran 15. F1-kilpailussa, kun sijoitus Renaultin ratissa oli toinen. Yhdeksän vuotta myöhemmin Kovalainen ajoi Fujissa Super GT -sarjan osakilpailussa toiseksi yhdessä Tsuboin kanssa ja tuo palkintosijoitus oli Kovalaiselle Super GT -sarjassa uran ensimmäinen. Vuonna 2018 Kovalainen oli Fujissa toinen.

Super GT -sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan Suzukan radalla Japanissa 24.-25. lokakuuta.

Fujin tulokset

1) Heikki Kovalainen-Yuichi Nakayama (Toyota) 1.47.01,279
2) Kazuya Oshima-Sho Tsuboi (Toyota) + 10,216
3) Tomoki Nojiri-Nirei Fukuzumi (Honda) +´11,162
4) Ryo Hirakawa-Nick Cassidy (Toyota) + 12,355
5) Naoki Yamamoto-Tadasuke Makino (Honda) + 20,069
6) Hideki Mutoh-Ukyo Sasahara (Honda) + 40,174

Heikki Kovalaisen osakilpailuvoitot Super GT -sarjassa

Motegi 2016
Sportsland Sugo 2017
Buriram 2018
Autopolis 2019
Fuji 2020

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kuva julkaisussa: Kuvakaappaus Heikki Kovalaisen Instagram-sivulta


Facebook kommentit