Ei Loebin voitonjuhlia ilman takaperinvolttia, kartturilta oma versio – Video!

28.10.2018 / 17:48
Sebastien Loeb ja Daniel Elena (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Sebastien Loebin tehtyä komea paluu osakilpailuvoittajaksi rallin MM-sarjassa, moni pohti sitä vieläkö ranskalaismestarilta irtoaisi voitonjuhlissa vuosien saatossa tavaramerkiksi muodostunut takaperinvoltti.

Ja kyllähän se irtosi ja komealla tavalla irtosikin! Sebastien Loebilta, 44, kun tunnetusti löytyy taustaa telinevoimistelusta, niin takaperinvoltti on ranskalaiselle helppo homma. Eikä edes raskas viikko ja kova urakka Espanjan MM-rallissa näkynyt tässäkään suorituksessa millään muotoa. Sen sijaan kartanlukija Daniel Elenan suoritus heti perään ei välttämättä ansaitse ihan niin hyviä tyylipisteitä kuin mitä Loebille voisi antaa. Katso video alapuolelta.

Sen lisäksi, että Loebilta taittuu takaperinvoltti komealla tavalla, niin rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari on myös rallin MM-sarjassa lähes kaikkien tilastojen ylivoimainen kärkinimi. Jo pelkästään osakilpailuvoittojen määrässä (79) Loeb lyö tilaston kakkos- ja kolmosnimet Sebastien Ogierin (44), sekä Marcus Grönholmin (30), vaikka näiden kahden voittojen määrät laskettaisiin yhteen (74).

Citroenille nyt tullut voitto oli rallin MM-sarjassa kautta aikojen 99, mikä on tässä tilastossa kärkilukema ennen 91 voiton Fordia. Edellisen kerran ranskalaistalli juhli voittoa vuosi sitten Kris Meeken toimesta ja silloinkin oltiin Espanjassa. Loeb myös kirjoitti nimensä historiankirjoihin ajamalla saman kauden aikana osakilpailuvoitot kahdessa eri autourheilun MM-sarjassa, juhlihan Loeb toukokuussa rallicrossin MM-sarjan osakilpailuvoittoa Belgiassa.

44 vuoden ja 242 päivän iässä Loebista tuli rallin MM-sarjan historian kolmanneksi vanhin osakilpailuvoittaja kautta aikojen Björn Waldegårdin (46 vuotta, 155 päivää) ja Hannu Mikkolan (44 vuotta, 331 päivää) jälkeen. Loeb on yltänyt yhdeksään voittoon Espanjan MM-rallin lisäksi myös Saksan MM-rallissa. Kukaan muu kuljettaja ei ole pystynyt voittamaan samaa MM-rallia näin monta kertaa.

 

 

 

 

 

Lue myös! Loeb tuli, näki ja voitti – Uusi ennätys, Waldegård ja Kankkunen jäi taakse (28.10.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit