Ei yllätyksiä Korsikan MM-rallin testierikoiskokeella – Latvala hyvässä vauhdissa

6.4.2017 / 14:01
Jari-Matti Latvala oli Korsikan testierikoiskokeella neljänneksi nopein (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan viikonloppuna Korsikan saarella Ranskassa. Torstaina ajettu testierikoiskoe ei tarjonnut yllätyksiä, eikä dramatiikkaa. Hallitseva maailmanmestari ja Korsikalla viime syksynä voittoa juhlinut Sebastien Ogier oli nopein.

Sebastien Ogier ajoi 5,4 kilometriä pitkän testierikoiskokeen läpi kolme kertaa ja nopein aika syntyi viimeisellä ajokerralla. Ranskalaisen Ford-kuljettajan aika 3.50,7 oli 0,6 sekuntia nopeampi kuin toiseksi nopeimman ajan kellottaneella Hyundain Hayden Paddonilla. Meksikossa voittoa maaliskuussa juhlinut Citroenin Kris Meeke oli kolmanneksi nopein, britti hävisi Ogierille 0,9 sekuntia.

Siinä missä kärkitrio teki nopeimmat aikansa kolmannella ja viimeisellä ajokerralla, niin Toyotan Jari-Matti Latvalan kolmesta yrityksestä ensimmäinen tuotti nopeimman ajan. Latvalan aika oli ensimmäisellä ajokerralla koko joukon nopein ja lopputuloksissa sijoitus oli lopulta neljäs, eroa Ogieriin kertyi 1,1 sekuntia. Latvalan tallikaveri Juho Hänninen ajoi testierikoiskokeen läpi myös kolme kertaa. Sijoitus oli 12. ja eroa kärkeen kertyi 8,3 sekuntia.

WRC2-luokassa kärkitrio oli enemmän kuin odotettu. Andreas Mikkelsen näytti heti, että pitkästä kilpailutauosta huolimatta vauhti on kohdallaan ja 2,6 sekuntia Eric Camillia nopeamman ajan kellottanut norjalainen oli luokan nopein. Teemu Suniselle testierikoiskoe toi kolmanneksi nopeimman ajan. Eroa Mikkelseniin kertyi 3,6 sekuntia.

Korsikan MM-ralli käynnistyy perjantaina kello 10.18 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Testierikoiskokeen top 10

1) Sebastien Ogier (Ford) 3.50,7
2) Hayden Paddon (Hyundai) + 0,6
3) Kris Meeke (Citroen) + 0,9
4) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 1,1
4) Thierry Neuville (Hyundai) + 1,1
6) Ott Tanak (Ford) + 1,3
7) Dani Sordo (Hyundai) + 1,5
8) Craig Breen (Citroen) + 2,0
9) Elfyn Evans (Ford) + 4,3
10) Stephane Lefebvre (Citroen) + 4,8

———-

12) Juho Hänninen (Toyota) + 8,3
15) Teemu Suninen (Ford) + 14,9

Lue myös! WRC faktat 4/2017: Korsikan MM-rallin tärkeimmät tiedot ja aikataulu (6.4.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit