EK2: Meeke Monten kärkeen, Latvala vaikeuksissa

22.1.2016 / 01:38
Monte Carlon MM-ralli käynnistyi Citroen-kuljettaja Kris Meeken komennossa

[ A- ] / [ A+ ]

Jo ensimmäisellä erikoiskokeella loistavassa vauhdissa ollut, mutta aikaa pyörähdykseen menettänyt Citroenin Kris Meeke nousi rallin MM-avauksessa Monte Carlossa avauspäivän päättäneellä toisella erikoiskokeella hienoon vauhtiin ajaen virheittä ylivoimaisen pohja-ajan nousten samalla rallin kärkipaikalle ohi Volkswagenin Sebastien Ogierien. Jari-Matti Latvala oli vaikeuksissa erikoiskokeen loppuvaiheilla jääden yli puoli minuuttia Meeken kärkiajasta.

Kris Meeke, 36-vuotias britti, on esittänyt koko Monte Carlon MM-rallin alkuvaiheen ajan erinomaista vauhtia ja vaikka maaliin on vielä pitkä matka, voidaan jo nyt kolmatta kertaa urallaan WRC-kalustolla Ranskan Alpeilla ajava Meeke nostaa avausosakilpailun mustaksi hevoseksi. Kaksi vuotta sitten Monte Carlossa kolmanneksi ajanut Meeke on mukana MM-rallissa WRC-kalustolla nyt 67. kertaa ja aiemmin urallaan hän on voittanut yhden MM-osakilpailun, viime vuonna Argentiinassa. Ensimmäisellä erikoiskokeella Meeke hävisi Ogierille 4,1 sekuntia vaikka pyörähti. Toisella erikoiskokeella Citroen-kuljettaja ajoi virheettömän ajon lyöden toiseksi sijoittuneen Ogierin peräti 11 sekunnilla!

– Tuntuu todella hyvälle! Onnistuttiin tällä erikoiskokeella hyvin myös viime vuonna, Meeke muisteli toisen erikoiskokeen maalissa.

Kun rallikaravaani vetäytyi kahden erikoiskokeen jälkeen ensimmäiselle yötauolle, Meeken ero toisena ajavaan Ogieriin on nyt 6,9 sekuntia.

– Tämä ralli on aina todella vaikea. Ensimmäisellä erikoiskokeella oli hyvä pito, mutta tällä toisella tilanne oli toinen, kun oli enemmän jäätä, Ogier vertaili.

Molemmilla torstain erikoiskokeilla kolmanneksi ajanut Volkswagenin Andreas Mikkelsen on kokonaiskilpailussa kolmantena ja eroa Meekeen on 20 sekuntia. Viime vuonna kolmanneksi ajanut Mikkelsen sai tällä kertaa Monte Carlossa varsin onnistuneen startin, vuosi sitten tilanne kun oli täysin toinen.

– Verrattuna viime vuoteen, kun hävisin jo ensimmäisellä erikoiskokeella yli 50 sekuntia kärjelle, tämä on iso parannus, Mikkelsen hymyili.

“Luulen, että jousitus vaurioitui”

Kolmas Volkswagen-kuljettaja Jari-Matti Latvala koki kovia toisella erikoiskokeella. Sijoitus oli vasta kymmenes, eroa kärkeen 31,6 sekuntia ja sijoitus kokonaiskilpailussa ennen perjantaita seitsemäs eron ollessa kärkeen jo lähes 39 sekuntia.

– Ensimmäisessä tosi liukkaassa paikassa osuttiin johonkin. Yhtäkkiä lähdettiin sivuluisuun ja osuttiin kiveen tai johonkin muuhun. Luulen, että jousitus vaurioitui. Nyt äkkiä takaisin huoltoon, Latvala kommentoi toisen erikoiskokeen maalissa.

Heti haastattelun jälkeen Latvala ajoi autoaan hieman eteenpäin ja aloitti noin vartin ajan kestäneet huoltotyöt, kunnes edessä oli pikainen siirtyminen takaisin Gapissa sijaitsevalle huoltoalueelle, minne toisen erikoiskokeen maalista oli matkaa 59 kilometriä.

Thierry Neuville on yleiskilpailussa torstain jälkeen neljäntenä, eroa kärkeen kertyi reilut puoli minuuttia. Uudella Hyundailla sijoituksen puolesta varsin hyvän startin saanut belgialainen ei ollut kuitenkaan tyytyväinen omaan suoritukseensa.

– Liian varovainen tällä toisella erikoiskokeella, aivan liian hidas! Mutta toisaalta en myöskään halunnut päättää rallia ensimmäisenä päivänä, Neuville viittasi vuoden 2014 rallin avauspäivänä tapahtuneeseen keskeytykseen.

Neuvillen tallikaveri Hayden Paddon täydensi Hyundain varsin onnistunutta päivää sijoittumalla viidenneksi. Fordilla ensimmäistä kisaansa kolmeen vuoteen ajava Mads Östberg on kuudentena.

– Tämä on juuri tyypillistä Montea, vaikeaa. Ei oikein paljon muuta sanottavaa. Tälläisillä erikoiskokeilla on mahdotonta määritellä omaa vauhtiaan. Välillä se on myös hauskaa ja tykkään erityisesti käyttää tiukoissa mutkissa käsijarrua. Auto on käyttäytynyt todella hyvin, Östberg kehui.

Avauspäivän suurin pettymys oli ehdottomasti Neuvillen tapaan uutta Hyundaita käskyttävä espanjalainen Dani Sordo, joka avauspäivän jälkeen on vasta sijalla 10. Sordo hävisi viime vuoden kalustolla liikkeellä olevalle tallikaverilleen Paddonille 16,9 sekuntia.

– Ensimmäisellä erikoiskokeella en ollut yhtään tyytyväinen auton käyttäytymiseen ja sama homma tällä toisella erikoiskokeella. Huomenna on onneksi uusi päivä, pettynyt Sordo yritti luoda positiivista ajatusta tulevaan.

Suninen WRC 2-luokassa kahdesti seitsemäs

WRC 2-luokassa Skodalla ajava suomalaiskaksikko Teemu Suninen ja Esapekka Lappi ovat avauspäivän jälkeen peräkkäisillä sijoilla yhdeksän ja kymmenen. Suninen ajoi molemmilla torstain erikoiskokeella sijalle seitsemän ja eroa kärkeen kertyi yhteensä 56,1 sekuntia. Lappi kirjautti ek-sijoitukset yhdeksän, sekä kahdeksan ja eroa kärkeen on reilu minuutti.

Perjantaina ajetaan kuusi erikoiskoetta ja niille yhteispituutta kertyy 116,5 kilometriä. Toinen kilpailupäivä käynnistyy kello 11.21 Suomen aikaa ja ralli päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Rallin MM-sarjan avausosakilpailun tapahtumia seurataan tiiviisti UrheiluUutiset.comin sivuilla.

Yleiskilpailun tilanne 2/16 ek:n jälkeen

1) Kris Meeke (Citroen) 25.32,1
2) Sebastien Ogier (Volkswagen) + 6,9
3) Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 20,0
4) Thierry Neuville (Hyundai) + 31,4
5) Hayden Paddon (Hyundai) + 34,9
6) Mads Östberg (Ford) + 35,3
7) Jari-Matti Latvala (Volkswagen) + 38,7
8) Robert Kubica (Ford) + 45,8
9) Stephane Lefebvre (Citroen) + 48,6
10) Dani Sordo (Hyundai) + 51,8

EK-pohjat: Ogier 1, Meeke 1
Meeken keskinopeus: 97,8 km/h

WRC 2-luokan tilanne 2/16 ek:n jälkeen

1) Quentin Gilbert (Citroen) 27.50,1
2) Julien Maurin (Skoda) + 9,8
3) Armin Kremer (Skoda) + 23,3
4) Francois Delecour (Peugeot) + 33,7
5) Elfyn Evans (Ford) + 41,7
6) Quentin Giordano (Citroen) + 46,2
7) Jose Antonio Suarez (Peugeot) + 49,4
8) Yoann Bonato (Citroen) + 50,6
9) Teemu Suninen (Skoda) + 56,1
10) Esapekka Lappi (Skoda) + 1.09,9

EK-pohjat: Maurin 1, Evans 1
Gilbertin keskinopeus: 89,7 km/h

Monte Carlon MM-rallin 2/4 päivä – Pe 22.1.2016

EK 3 kello 11.21 alkaen (14,65 km)
EK 4 kello 12.04 alkaen (25,78 km)
EK 5 kello 12.40 alkaen (17,82 km)
EK 6 kello 16.01 alkaen (14,65 km)
EK 7 kello 16.44 alkaen (25,78 km)
EK 8 kello 17.20 alkaen (17,82 km)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti


Facebook kommentit