MOTORSPORT

Ekström korvaa Baumaniksen, Ikonen ei lähde Höljesiin – “Vallitseva koronatilanne”

Rallicrossin MM-sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan tulevana viikonloppuna Ruotsin Höljesissä. Mukana nähdään MM-sarjan historian neljästä maailmanmestarista kolme, kun Mattias Ekström hyppää Janis Baumaniksen tilalle KYB Team JC -tiimin Audi S1 -auton rattiin. Mikko Ikonen sen sijaan ei Ruotsiin matkusta.

Rallicrossin MM-sarjan kauan odotettu kauden avaus nähdään vihdoin ja viimein tulevana viikonloppuna, kun koronapandemian runtelema kilpailukalenteri polkaistaan kilpailujen osalta käyntiin Ruotsin Höljesissä ajettavilla kahdella ensimmäisellä osakilpailulla. Höljesin lisäksi myös Kouvolassa elokuun viimeisenä viikonloppuna, sekä myöhemmin syyskuussa Latvian Riiassa tullaan ajamaan kaksi osakilpailua saman viikonlopun aikana.

Kauden avausviikonlopun lähestyessä koettiin vielä merkittävä muutos, kun KYB Team JC -tiimin Janis Baumanis ilmoitti jäävänsä pois Höljesin osakilpailuista koronan aiheuttamien rahoitusvaikeuksien seurauksena. Baumaniksen kausi käynnistynee Kouvolasta, mutta latvialainen ei siis tule ajamaan tänä vuonna täyttä MM-sarjaa, vaikka se suunnitelmissa alunperin olikin.

Baumaniksen tilalla Höljesissä kilpailee rallicrossin vuoden 2016 maailmanmestari, 2017 ja 2018 MM-hopeamitalisti, sekä Höljesin MM-osakilpailun vuosien 2014 ja 2015 voittaja Mattias Ekström, 42, jolle Höljesin viikonlopun ensimmäinen kilpailu on MM-sarjassa uran 50. Viime vuonna Ekström osallistui yhteen MM-osakilpailuun Belgian Spassa, sekä RallyX Nordic -sarjan Tierpin finaaliosakilpailuun JC Raceteknik -tiimin Audi S1 -autolla, jolla hän kilpailee myös Höljesissä.

– Ykkösprioriteetti tulevana viikonloppuna on pitää niin hauskaa kuin mahdollista. Mutta ilman muuta, se päivä kun en haaveile voitosta, on päivä, kun lopetan kilpailemisen. Tavoitteena on aina voittaa, mutta viikonloppuna se sitten nähdään onko siihen realistisia mahdollisuuksia, Ekström kommentoi tiimin tiedotteessa.

Ekström on urallaan osallistunut rallicrossin MM-sarjassa 49 osakilpailuun, voittanut niistä kymmenen ja palkintosijoituksia on yhteensä 22 kappaletta. JC Raceteknik -tiimi on aiemmin kilpaillut rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokassa ja kilpailee myös tänä vuonna, mutta nyt se lähtee mukaan myös MM-sarjaan täysipainoisesti. “Sisartiimi” kantaa nimeä KYB Team JC ja Ekströmin tiimikaverina tulee ajamaan Supercar-luokan hallitseva Euroopan mestari Robin Larsson.

 

Mikko Ikonen sijoittui viime vuonna rallicrossin EM-sarjan loppupisteissä sijalle yhdeksän (Kuva: RPF).

 

“Jatkon suhteen seuraamme tilanteen kehittymistä”

Höljesissä mukana on 17 kuljettajaa ja heidän joukossaan MM-sarjan historian neljästä maailmanmestarista kolme: Ekströmin lisäksi vuosien 2017 ja 2018 maailmanmestari Johan Kristoffersson, sekä hallitseva maailmanmestari Timmy Hansen. Suomalaisväriä kauden avaukseen tuo GRX Taneco -tiimin Niclas Grönholm, yksi alkavan kauden suurimmista mestarisuosikeista, sekä Ferratum-tiimin Jani Paasonen.

Höljesissä käynnistyy myös Supercar-luokan EM-sarja, mutta mukana ei nähdä ennakkoilmoittautumisesta huolimatta EM-sarjassa viime vuonna yhdeksänneksi sijoittunutta Mikko Ikosta.

– Päätös kilpailuun osallistumisen peruuttamisesta tehtiin koko tiimin välisten keskustelujen ja huolellisen harkinnan perusteella. Vallitseva koronatilanne ja sen ympärillä oleva epävarmuus olivat merkityksellisimmät tekijät päätöksen taustalla. Luonnollisesti mahdolliset karanteenit ja muut tekijät tartuntariskin ohella olivat päätöksen taustalla, Ikonen kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille.

Ikonen osallistui viime vuonna viiteen EM-sarjan osakilpailuun ja selviytyi niissä kaikissa semifinaaleihin, sekä kerran finaaliin. Norjan Hellissä kesäkuussa 2019 sijoitus oli neljäs. Kauden viimeinen osakilpailu Latviassa jäi Ikoselta ajamatta, kun edellisessä osakilpailussa Ranskassa semifinaalilähtö päättyi rajuun ulosajoon ja selän loukkaantumiseen.

– Luonnollisesti kova halu olisi ollut ajamaan, onhan kyse yhdestä rallicrossin legendaarisimmista kilpailuista, mutta lopulta vaakakupissa painoi enemmän kaikkien mukanaolijoiden ja heidän läheisten turvallisuus ja terveys. Isommassa mittakaavassa kuitenkin kyse on vaan yhdestä autokilpailusta ja niihin on mahdollisuus osallistua tulevaisuudessakin, Ikonen korostaa nyt tehdyn päätöksen taustoja.

Ikonen teki paluun kilpailujen pariin reilu viikko sitten ajetussa Oulun kansallisessa kilpailussa, jonka hän voitti.

– Kilpailullisesti auto ja tiimi olisivat olleet valmiina Ouluzonessa ajetun testikisan perusteella ja siellä havaitut pienet ongelmat olisi ehditty hyvin ratkomaan ennen Ruotsin kisaa. Jatkon suhteen seuraamme tilanteen kehittymistä ja ajamme sinä aikana ainakin soratestiä odotellessa seuraavaa kertaa, kunnes päästään taas tositoimiin, Ikonen päätti.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com