Ekström sanoi hyvästit DTM:lle – Jatkaa rallicrossin MM-sarjassa kaudella 2018

29.1.2018 / 14:20
Mattias Ekström ja Toomas Heikkinen (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Mattias Ekströmin EKS RX -talli jatkaa rallicrossin MM-sarjassa Audin tehtaan tuella kaudella 2018. Sen sijaan DTM-sarjassa kilpaileminen on nyt ruotsalaiskuljettajan osalta historiaa.

Mattias Ekströmin, 39, omistama EKS RX -talli on pyörittänyt neljän kauden ajan Audin kilpailutoimintaa rallicrossin MM-sarjassa. Viime syksynä Ekström ilmoitti, että tallin kalusto menee myyntiin ja uutta autoa ei lähdetä kehittämään mikäli Audin tehdas ei tue toimintaa suuremmissa määrin kaudella 2018.

Maanantaina Salzburgin lentokentällä, Itävallassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Ekström kertoi, että DTM-sarja jää nyt taakse ja kaudella 2018 hän keskittyy ainoastaan rallicrossin MM-sarjaan. Ekströmin mukaan EKS RX -talli jatkaa edelleen Audin tehtaan tuella ja tuki tulee olemaan vahvempaa kuin aiempina kausina.

Ekström on rallicrossin vuoden 2016 maailmanmestari. Viime kaudella sijoitus loppupisteissä oli kolmas. DTM:ssä Ekström on Audin menestynein kuljettaja kautta aikojen. Mestaruuden hän voitti vuosina 2004 ja 2007. Ekström on todellinen autourheilun moniosaaja. Vuonna 1999 hän voitti STCC:n mestaruuden ja 2010 CV:hen kirjoitettiin kaksi Nascar-kilpailua Yhdysvalloissa. Ekström on urallaan osallistunut myös kahdeksaan MM-ralliin, lähinnä kotimaassaan Ruotsissa, mutta myös kaksi kertaa Saksassa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit