Elias Kalliokoski eteni finaaliin, alkuerien pisteykkönen Raoul Dahlqvist kolaroi

2.7.2020 / 17:39
Raoul Dahlqvistin urakka Höljesissä päättyi pettymykseen semifinaaleissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Crosskart Junior -luokan semifinaalit Ruotsin Höljesissä, rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailussa, sujuivat suomalaiskuljettajilta kaksijakoisesti.

Ensimmäisessä semifinaalilähdössä paalupaikalta startannut Raoul Dahlqvist, alkuerävaiheen pisteykkönen, ei täysin onnistunut startissa, vaan putosi kolmanneksi. Toisen mutkaan jälkeen Dahlqvist nousi toiseksi ja pari kierrosta myöhemmin tähtäimessä oli toisesta lähtöruudusta startannut ja semifinaalilähtöä avauskierrosten jälkeen johtanut Rasmus Persson.

Dahlqvist lähti yrittämään ohitusta, mutta vauhtia oli liikaa ja tuloksena oli osuma Perssonin auton vasempaan takarenkaaseen. Kaksikko putosi joukon hännille, Persson saapui maaliin ja ruutulipulle lopulta neljäntenä ja Dahlqvist viimeisenä, eli viidentenä. Tuomaristo tuomitsi Dahlqvistin kolariin syylliseksi ja tammisaarelainen hylättiin myöhemmin ensimmäisen semifinaalilähdön jälkeen.

Myös toisessa semifinaalilähdössä nähtiin suomalaiskuljettaja paalupaikalla, kun kolmannen alkuerän ylivoimaisesti nimiinsä vienyt Elias Kalliokoski lähti tavoittelemaan finaalipaikkaa ykkösruudusta. Aivan kuten Dahlqvist edellisessä semifinaalilähdössä, niin myöskään Kalliokoski ei saanut parasta mahdollista starttia pudoten toiseksi. Kalliokoski suoritti lisälenkin toisella kierroksella, teki sen jälkeen pari tyylikästä ohitusta ja saapui maaliin toisena.

Kello 18.20 Suomen aikaa käynnistyvässä Crosskart Junior -luokan finaalissa Kalliokoski starttaa toisesta rivistä ja lähtöruudusta numero kolme. Ensimmäisessä rivissä ovat Erik Andersson ja Alex Gustafsson, Kalliokosken vierestä nelosruudusta starttaa Frida Enholm, kun taas kolmanteen riviin asettuvat Lukas Andersson ja Erik Nilsson.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit