Elias Niskanen hyppää Lamborghinin rattiin – “Tavoitteena edetä ammattilaisuralla”

22.2.2020 / 11:14
Elias Niskanen vaihtaa pikkuformuloista Lamborghinin rattiin (Kuva: Juha Niskanen).

[ A- ] / [ A+ ]

Aasian Formula Renault -sarjassa viime vuonna kilpaillut ja loppupisteissä neljänneksi sijoittunut Elias Niskanen vaihtaa pikkuformuloista 620-hevosvoimaisen Lamborghini Huracanin rattiin.

Elias Niskanen, 19, osallistui viime syksynä suomalaisen GTM Motorsportin ja saksalaisen Leipert Motorsportin yhteistyössä järjestämään Shoot-out-tilaisuuteen ja vakuutti osaamisellaan. Lamborghini pysyi Niskasen käsissä sen verran hyvin, että kuopiolainen solmi sopimuksen Leipert Motorsportin kanssa kaudesta 2020.

– Barcelonan testeissä Elias näytti osaamistaan ja se vakuutti niin minut kuin saksalaisen Leipert Motorsport tiimin insinöörit. Sen jälkeen ja koko talven ajan olemme kovasti tehneet töitä kauden 2020 sarjaa ajatellen ja uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet yltää tavoitteisiimme, vuodesta 2014 lähtien Euroopan ja Aasian Lamborghini-sarjoissa kilpaillut Mikko Eskelinen sanoo tiedotteessa.

Niskanen ja 47-vuotias jyväskyläläinen Eskelinen muodostavat sinivalkoisen kuljettajakaksikon Leipert Motorsport -tiimissä tällä kaudella ja edessä on 12 osakilpailua käsittävä Lamborghini Super Trofeo Asia -sarja Pro-Am-luokassa. Eskelinen yhdessä Juuso Puhakan kanssa voittivat kyseisen luokan mestaruuden Aasian sarjassa vuonna 2018.

– Kun vuonna 2019 tein taustajoukkojeni ja yhteistyökumppaneideni kanssa päätöksen lähteä kilpailemaan Aasian Formula Renault sarjaan, niin samalla jo suunnittelimme tulevaa eli siirtymistä GT-autoihin. Moottoriurheilussa nopeille kuljettajille on aina kysyntää ja siten tavoitteena on nyt näyttää osaamiseni ja edetä ammattilaisuralla eteenpäin. Kaksi vuotta sitten Puhakka voitti Aasian ratamestaruuden ja kaudelle 2019 se avasi hänelle oven Lamborghinin tehdastiimin alaiseen tiimiin, Niskanen muistuttaa.

Lamborghini Super Trofeo Asia -sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan Sepangin radalla Malesiassa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lamborghini Super Trofeo Asia kilpailut 2020

27.-29.03. Sepang, Malesia
24.-26.04. Buriram, Thaimaa
22.-24.05. Fuji, Japani
19.-21.06. Suzuka, Japani
11.-13.09. Shanghai, Kiina
28.-29.10. Misano, Italia
30.-31.10. Misano, Italia (World Finals)

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit