Elias Seppänen ajaa huikeaa kautta Aasiassa – Mahdollisuus tuplamestaruuteen

14.10.2019 / 10:09
Elias Seppänen ajaa huikeaa kautta Aasiassa (Kuva: Meritus GP).

[ A- ] / [ A+ ]

Elias Seppänen on jo varmistanut kuluvan kauden osalta Formula 4 South East Asia -sarjan tulokkaiden mestaruuden. Kun ajamatta on vielä kaksi kilpailuviikonloppua, on Seppänen vahvasti kiinni myös koko sarjan mestaruudessa.

Elias Seppäsen, 15, tulokaskausi Aasiassa ja Formula 4 South East Asia -sarjassa on tuonut tammelalaiselle runsaasti menestystä. Kun sarjaa on nyt ajettu kahdeksan kilpailuviikonloppua ja yhteensä 32 kilpailulähtöä, on Seppäsen pistejohto toisena olevaan Lucca Alleniin 44 pistettä.

Viimeisin kilpailuviikonloppu Malesian Sepangissa toi Seppäselle hattutempun, kolme voittoa neljästä kilpailulähdöstä. Lisäksi Seppänen ajoi kaikissa kilpailulähdöissä nopeimman kierrosajan. Kaukana ei ollut sekään tilanne, että suomalaiskuljettaja olisi juhlinut voittoa saman viikonlopun aikana neljästi.

– Täysin vastoinkäymisittä ei selvitty. Mahdollisuus napata neljäs voitto oli lähellä. Yritin ohittaa edessä olevan Allenin. Ohitusyrityksessä etusiipi osui Allenin takarenkaaseen ja se puhkesi. Hän joutui keskeyttämään kisan. Sain tästä rangaistukseksi hylyn, Seppänen harmitteli.

Seppänen on varmistanut kuluvan kauden osalta jo tulokkaiden mestaruuden. Kauden viimeiset osakilpailut ajetaan Sepangin radalla Malesiassa, ensin 22.-24. marraskuuta ja kauden finaali 13.-15. joulukuuta. Molempina kilpailuviikonloppuina ohjelmassa on neljä kilpailulähtöä, aivan kuten on ollut kaikissa kilpailuissa aiemminkin tänä vuonna.

Pistetilanne 32/40 osakilpailun jälkeen

1) Elias Seppänen 527
2) Lucca Allen (ITA) 483
3) Muizz Musyaffa (MAL) 354
4) Shihab Al-Habsi (OMA) 338
5) Josh Smith (AUS) 303

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit