Emil Lindholm ajaa SM3-luokan johdossa Rovaniemellä

27.1.2017 / 22:15
Emil Lindholm (vas.) ja Tomi Tuominen vetivät Napapiirillä perjantaina vastustamatonta vauhtia. (kuva: Taneli Niinimäki)

[ A- ] / [ A+ ]

Rovaniemellä ajettavan rallin SM-sarjan avaavan Arctic Lapland -rallin SM3-luokan kärjessä ajaa avauspäivän jälkeen toisen polven autourheilija Emil Lindholm. Etuvetoisella Peugeot 208 R2:lla yhdessä kokeneen kartanlukijansa Tomi Tuomisen kanssa kilpaileva Lindholm oli avauspäivän nopein kaksivetokuljettaja.

SM3-luokan ykköspaikalla ajava Lindholm aloitti rallin hieman liiankin innokkaasti, sillä kilpailun avauserikoiskoe käynnistyi varaslähdöllä ja 10 sekunnin aikasakolla.

– Kun tässä oli jo neljä päivää odotellut, että ralli alkaisi niin ensimmäiselle pätkälle oli liian kiire startata. Ihan oma moka. Kytkinjalka väpätti ja nostin kytkimen liian aikaisin ylös. Oikein tuomittu, Lindholm hymyili yötauolle saavuttuaan.

Varaslähdöstä sisuuntunut Lindholm kellotti avauserikoiskokeelle SM3-luokassa 11 sekunnin pohja-ajan, nousi luokan johtoon, jonka hän piti avauspäivän loppuun asti. Lindholm kellotti päivän viidellä erikoiskokeella neljästi luokan kärkiajan.

– Ristilammen ajoin hieman liian varovasti, ja ajoin myös jonkin aikaa edellä ajaneen perässä, joka verotti aikaa. Hanhikosken pitkä 37 km EK tuli hienosti muutaman ”lähellä piti” -tilanteen säestämänä. Avauspäivä meni hyvin, ei suuria virheitä, Lindholm summasi.

Rallin päätöspäivään Lindholm lähtee 28,9 sekunnin johtoasemassa.

– Tilanne on ihan hyvä. Suuria riskejä ei tarvitse ottaa. Kun ajaa samaa tahtia kuin muut niin sen pitäisi riittää, Lindholm laski.

Rallin SM-kauden avaus jatkuu lauantaina Rovaniemellä klo 7.00 alkaen. Viiden erikoiskokeen mittaisen kilpailupäivän päättää peräti 52 km mittainen Ristilammen erikoiskoe. Maaliin Rovaniemen Lordi-aukiolle kilpailijoita odotetaan lauantaina alkuillasta klo 17.40 alkaen.

Tuloksia, SM Arctic Lapland ralli, Rovaniemi,

SM3-luokan tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen:

  1. Emil Lindholm – Tomi Tuominen Peugeot 208 R2 57:48,5
  2. Anssi Rytkönen – Rami Suorsa Peugeot 208 R2 + 28,9
  3. Niko Mäkinen – Antti Haapala Ford R2 + 1.41,2

Lähde: Emil Lindholmin tiedote


Facebook kommentit