Emil Lindholm ilman tulostavoitetta Suomen MM-ralliin – “Antaa rallin näyttää”

30.7.2019 / 11:56
Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ovat valmiita Suomen MM-ralliin (Kuva: Marko Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen starttaavat kauden kotimaiseen kohokohtaan, Suomen MM-ralliin, luottavaisina.

Reitin tutustumisjaksolta tavoitettu Emil Lindholm kertoo, että alla on hyvät viimeistelytestit ja kaikki on valmista tulevaan.

– Ajoimme vielä maanantaina ralliin valmistavan testin, jossa tarkastimme, että kaikki on kunnossa. Fiilis autooni oli hyvä. Saimme samalla vahvistuksen muutamaan autoomme liittyvään säätöjuttuun, jota olimme etukäteen miettineet. Innolla odotamme tulevaa, Lindholm sanoi.

Suomen MM-rallissa WRC2-luokan taso on kova. Lähtöviivalla on useampi kuljettaja, joka onnistuessaan voi luokan voittaa. Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen ajoivat viime helmikuussa Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokassa toiseksi. Kotikilpailuunsa kaksikko ei tulostavoitetta ole asettanut.

– Reitillä meille on uutta Leustun ek ja muutama muu uusi osuus erikoiskokeilla. Sellaiset 80 prosenttia reitistä olemme jo aiemmin ajaneet. Edessä on kolmas Jyväskylä, joten matkaan on jo hieman helpompi lähteä. Emme ole asettaneet tulostavoitetta, vaan ajamme omaa ajoamme. Tuloksesta en murehdi. Antaa rallin näyttää, mihin vauhtimme muihin nähden riittää. Luulen, että vauhdillisestikin ihan hyvä viikonloppu on tulossa, Volkswagen Polo GTI R5 -autolla kilpailuun osallistuva Lindholm totesi luottavaisin mielin.

Tänä vuonna Suomen MM-rallissa MM-pisteistä ajavat kuljettajat saavat käyttää sarjan rengasvalmistajan päätöksellä poikkeuksellisesti vain keskikovan ja kovan seoksen renkaita. Suomen MM-ralli on aiemmin kuulunut niiden MM-rallien joukkoon, joka on kilpailtu aina pehmeänseoksen renkailla.

– Teiden pohjat ovat kuivia ja kovia. Renkaan alla liukkautta muodostavia irtokiviä ja -hiekkaa on runsaasti, mutta etenkin uudet pienen tien osuudet olivat odotettua paremmassa kunnossa. Pitoa on hieman vähemmän ja kun lähtönumeromme on 47, niin ihan joka paikkaan ei voi täysillä vetää. Reitillä on osuuksia, jotka pitää ajaa aika nätisti keskellä tietä. Tämä ralli vaatii myös malttia, Lindholm muistuttaa.

Suomen MM-ralli käynnistyy kuluvan viikon torstaina.

 

 

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus


Facebook kommentit