Emil Lindholm jatkaa Audi Sport TT Cupissa myös tänä vuonna

4.4.2016 / 05:36

[ A- ] / [ A+ ]

Audi on valinnut 14 ensimmäistä kuljettajaa Saksan DTM-sarjan yhteydessä ajettavaan Audi Sport TT Cup-ratasarjaan. Yksi valituista on viime kaudella sarjassa viidenneksi sijoittunut Emil Lindholm.

Nuori suomalainen kilpa-ajaja Emil Lindholm, 19, jatkaa Audi Sport TT Cup-ratasarjassa myös kaudella 2016. Toukokuun alussa Saksan Hockenheimista käynnistyvässä sarjassa kuljettajilla on käytössä identtiset Audi Sport TT Cup-kalustot. Audin kilpailuosaston rakentamissa TT Cup-autoissa on 310 hevosvoimainen turbomoottori, jonka voima välittyy etupyörille kuusivaihteisen vaihdelaatikon kautta. Vaihteita käytetään ohjauspyörään asennetuista vaihteenvalitsimista. Kilpailukalenteri koostuu Saksan vakioautojen DTM-sarjan yhteydessä ajettavista kuudesta kilpailuviikonlopusta, joista jokainen käsittää lauantaina ja sunnuntaina ajettavat kilpailulähdöt.

Viime kaudella inkoolainen Lindholm sijoittui sarjassa viidenneksi. Hänelle kirjattiin yksi paalupaikka ja palkintopallisija. Tänä vuonna tavoitteet ovat korkeammalla.

– Viime kausi oli äärettömän hieno ja arvokas kokemus kaiken kaikkiaan. Jotta tässä sarjassa pystyy ajamaan palkintopallisijoista, aika-ajossa pitää onnistua, koska aika-ajo on enemmän kuin puolet koko kilpailua. Ruudusta kymmenen ei ole mitään mahdollisuuksia taistella palkintopallisijoista, Lindholm taustoittaa tiedotteessaan.

Aika-ajo on myös yksi vaikeimmista osista Audi Sport TT Cup-kilpailukokonaisuutta.

– Uusi rengassetti on parhaimmillaan vain kahden kierroksen ajan, jonka jälkeen renkaiden suorituskyky tippuu niin, että hyvään aikaan ei ole enää mahdollisuuksia. Aikaikkuna on lyhyt. Onnistuminen pitää pystyä ajoittamaan kahdelle kierrokselle.

Kevään aikana Lindholm pääsee muiden tavoin testaamaan Audi Sport TT Cup-kilpa-autoa vain kertaalleen. Yhden päivän mittainen testi järjestetään 9. huhtikuuta Saksan Hockenheimissa, jossa kausi 6. toukokuuta myös käynnistyy. Lindholmin tavoite on ajaa tänä vuonna sarjasta ensimmäinen osakilpailuvoitto ja nousta viime kautta useammin palkintopallille.

– Kaikki on tuttua viime kaudesta, joten tavoitteet pitääkin asettaa korkeammalle. Hockenheim on jo tuttu paikka viime kaudelta ja vaikka se ei kuulu lempiratojeni joukkoon, niin parhaani totta kai jokaisella radalla yritän.

Lindholm sijoittui vuonna 2012 vakioautojen FINRace SM-ratasarjassa V1600-luokassa neljänneksi ja vuonna 2013 SM-hopealle. Vuonna 2014 Lindholm oli loppupisteissä kahdeksas Porsche GT3 Cup Trophy Finland-sarjassa ajettuaan kauden aikana kaksi paalupaikkaa, yhden osakilpailuvoiton, sekä kuusi muuta palkintopallisijoitusta. Viime vuonna Lindholm sijoittui Audi Sport TT Cupissa viidenneksi (yksi paalupaikka, yksi palkintopallisijoitus).

Audi Sport TT Cup-kilpailukalenteri 2016

06-08.05. Hockenheim, Saksa
26-29.05. Nurburgring, Saksa
24-26.06. Norisring, Saksa
15-17.07. Zandvoort, Hollanti
09-11.09. Nurburgring, Saksa
23-25.09. Budapest, Unkari
14-16.10. Hockenheim, Saksa

Lähde: Emil Lindholmin tiedote
Kuva: Audi-Sport


Facebook kommentit