Emil Lindholm koki kovia siirtymäosuudella – WRC2:ssa huikea voittotaistelu

11.9.2021 / 23:39
Emil Lindholmin sijoitus WRC3-luokassa on neljäs (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholmin taistelu WRC3-luokan palkintosijoituksesta Kreikan MM-rallissa koki kovan kolauksen lauantain viimeisellä siirtymäosuudella.

Saksalaisen Toksport WRT -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla Kreikan MM-rallissa, Akropolis Rallissa, tänä viikonloppuna kilpaileva Emil Lindholm starttasi lauantain erikoiskokeille WRC3-luokassa sijalta kolme. Ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta espoolaisen sijoitus oli neljäs, mutta eroa kolmantena olleeseen Kajetan Kajetanowicziin oli 5,1 sekuntia ja toiseen sijaan (Chris Ingram) 7,6 sekuntia, joten palkintosijoituksen osalta kaikki oli vielä auki.

Viimeinen siirtymäosuus ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta toi kuitenkin Lindholmille ja kartanlukija Reeta Hämäläiselle ison pettymyksen, rallissa äärimmäisen harvinaisen tilanteen seurauksena.

– Ajoin kadun tyhjää puolta. Vastaantulevien kaistalla oli pysäköityjä autoja, joita paikallinen kuljettaja lähti yllättäen kaistallemme ohittamaan. Nokkakolarin välttääkseni oli väistettävä kadun sivuun. Siinä oli koroke, joka rikkoi ohjausakselin ja renkaat. Saimme korjattua automme ja ajoimme viimeisen pätkän läpi, mutta WRC3-luokan voittotaisteluun meillä ei ole enää mitään asiaa, Lindholm kommentoi tapahtunutta tiedotteessaan.

Lindholm myöhästyi huoltotöiden takia erikoiskokeen startista ja sai siitä minuutin ja 40 sekunnin suuruisen aikarangaistuksen. Erikoiskokeella aikatappiota kärkeen kertyi lähes puoli minuuttia ja kokonaistilanteessa neljäs sija säilyi, mutta eroa viimeiseen palkintosijaan on nyt jo lähes kaksi minuuttia. Tekemätön paikka ajamalla, kolmella viimeisellä erikoiskokeella.

– Ei nämä MM-rallit tunnu nyt vain mitenkään onnistuvan. Kun kaksi päivää ajaa tuollaisessa kivikossa ja pitää auton ja renkaat ehjänä, niin sitten tällaista sattuu kaikista mahdollisista paikoista siirtymäosuudella, Lindholm tuskaili.

Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella Lindholm nousi kokonaistilanteessa toiseksi ohi Kajetanowiczin. Toisella erikoiskokeella kärjen järjestys johtoasemaa hallussaan pitäneen Ingramin takana meni osittain uusiksi, kun pohja-ajan ajanut Yohan Rossel nousi toiseksi, Kajetanowicz jatkoi kolmantena, mutta Lindholm putosi neljänneksi.

Rosselin vahva lauantai sai jatkoa kolmannella erikoiskokeella, kun ranskalainen ohitti Ingramin ja nousi ensimmäistä kertaa tässä kilpailussa WRC3-luokan johtoon. Kärkikolmikko, Rossel, Ingram ja Kajetanowicz, mahtui tässä vaiheessa kilpailua seitsemän sekunnin sisään, kun taas neljäntenä olleella Lindholmilla oli eroa kärkeen 26,5 sekuntia.

 

WRC3-luokkaa lauantain jälkeen johtaa luokan pistejohtaja Yohan Rossel (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

 

 

“Marco on ajanut todella hyvin”

Lauantain neljäs ja samalla viimeinen erikoiskoe ennen huoltotaukoa jäi ajamatta WRC2- ja WRC3-luokan kuljettajilta, koska erikoiskoe peruttiin turvallisuussyistä WRC-autojen jälkeen. Iltapäivän lenkillä pohja-ajat kirjattiin Rosselille ja Kajetanowiczille, Lindholmin yllettyä päivän toiseksi viimeisellä erikoiskokeella toiseksi nopeimpaan aikaan. Ilman siirtymäosuuden tapahtumia lähtökohdat suomalaisittain olisivat siis olleet sunnuntaille hyvät.

– Päivä sujui muuten ihan ok. Ajoimme varovasti ja välttelimme joutumasta ongelmiin. Lauantain viimeinen pätkä ja huomenna sunnuntaina ajettava rallin pisin ek olisivat olleet ne erikoiskokeet, joilla olisimme hyökänneet. Olemme neljänsiä ja eteen on matkaa niin paljon, että huomennakaan ei ole järkeä ottaa riskejä, vaan ajaa ralli maaliin, Lindholm korosti.

WRC2-luokassa kärkikaksikon ero lauantain jälkeen on vain 0,8 sekuntia, joten tässä luokassa sunnuntaille on luvassa huikea voittotaistelu. Perjantain jälkeen Marco Bulacia Wilkinsonin johto toisena olleeseen Andreas Mikkelseniin oli 5,4 sekuntia, mutta Mikkelsen löi Wilkinsonin lauantain avauksessa 17,4 sekunnilla ja nousi johtoon.

Kun aamupäivän erikoiskokeet oli ajettu, Mikkelsenin johto oli 10,1 sekuntia, mutta iltapäivästä tulikin sitten Wilkinsonin näytös. Bolivialainen ajoi kaksi pohja-aikaa ja nousi kuin nousikin norjalaisen ohi takaisin kärkipaikalle. WRC2-luokan pisteissä ennen Kreikan osakilpailua Mikkelsen oli johdossa ja Wilkinson kolmantena, 16 pisteen päässä Mikkelsenistä.

– Yritys oli kova, fiilis hyvä ja nautin ajamisesta todella paljon. Huomenna on vielä pitkä päivä ja paljon kilometrejä edessä, Wilkinson muistutti lauantain viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Pisteissä toisena olevan Mads Östbergin ajaessa tekniikkamurheiden seurauksena kaukana luokan kärjestä sijalla kahdeksan, on Mikkelsen yrittänyt keskittyä enemmän tuomaan auto ehjänä maaliin hyvän pistepotin kera, kuin että lähtisi hulluttelemaan vain ja ainoastaan voitto mielessään.

– Olen yrittänyt olla nopea, mutta ei kuitenkaan niin, että ajaisimme äärirajoilla. Marco on ajanut todella hyvin. En halua riskeerata tämän enempää, koska minun täytyy ajatella myös mestaruustaistelua, Mikkelsen korosti.

Hyundain jousitusmurheiden takia perjantaina keskeyttämään joutunut ja lauantaina Ralli 2 -säännön turvin mukaan kilpailuun tullut Oliver Solberg ajoi lauantaina yhden pohja-ajan, mutta keskeytti toistamiseen ja nyt ulosajon takia. Ruotsalaista ei nähdä mukana kilpailussa sunnuntaina. Solberg on osallistunut tänä vuonna seitsemään MM-ralliin, niistä viisi on päättynyt kokonaan ilman tulosta ja kolme kertaa syynä on ollut ulosajo.

Viimeinen kilpailupäivä Kreikan MM-rallissa käynnistyy sunnuntaina kello 8.08. Ohjelmassa on kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan 69,25 kilometriä.

Tilanteet 12/15 ek:n jälkeen

WRC2

1) Marco Bulacia Wilkinson-Marcelo Der Ohannesian BOL/ARG (Skoda) 2.44.01,8
2) Andreas Mikkelsen-Elliott Edmondson NOR/GBR (Skoda) + 0,8
3) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Ford) + 3.14,5
4) Georg Linnamäe-James Morgan EST/GBR (Skoda) + 4.25,9
5) Martin Prokop-Michal Ernst CZE/CZE (Ford) + 6.56,9
6) Sean Johnston-Alexander Kihurani USA/USA (Citroen) + 7.16,1
7) Leo Crazy-Tom Woodburn CAN/GBR (Citroen) + 14.05,8
8) Mads Östberg-Torstein Eriksen NOR/NOR (Citroen) + 39.46,4

Wilkinsonin keskinopeus: 81,5 km/h
Pohja-ajat: Wilkinson 6, Mikkelsen 2, Solberg 2, Östberg 2

WRC3

1) Yohan Rossel-Alexandre Coria FRA/FRA (Citroen) 2.45.25,5
2) Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak POL/POL (Skoda) + 19,1
3) Chris Ingram-Ross Whittock GBR/GBR (Skoda) + 34,5
4) Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda) + 2.30,3
5) Giorgos Kehagias-Marios Tsaousoglou GRE/GRE (Skoda) + 9.24,4
6) Vassileios Velanis-Ioannis Velanis GRE/GRE (Skoda) + 12.14,7
7) Roustemis Panagiotis-Konstantinos Nikolopoulos GRE/GRE (Citroen) + 12.47,8
8) Paulo Nobre-Gabriel Morales BRA/BRA (Skoda) + 15.11,8
9) Ioannis Plagos-Alkis Rentis GRE/GRE (Citroen) + 19.33,7
10) Fabrizio Zaldivar-Carlos del Barrio PAR/ESP (Skoda) + 51.19,8

Rosselin keskinopeus: 80,9 km/h
Pohja-ajat: Kajetanowicz 5, Ingram 3, Rossel 2, Lindholm 1

Sunnuntain aikataulu

Huoltotauko (48 minuuttia)

08.08 – EK13 Tarzan 1 (23,37 km)
09.51 – EK14 Pyrgos (33,20 km)
13.18 – EK15 Tarzan 2 (23,37 km) Power Stage

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, erikoiskokeiden maalihaastattelut WRC All Live -palvelussa

 

Murskaavaa ylivoimaa! Kolme erikoiskoetta jäljellä, Rovanperällä puolen minuutin johto


Facebook kommentit