Emil Lindholm otti kantaa Volkswagen-huhuihin – “Kaksi asiaa kytketään yhteen”

8.10.2018 / 11:13
Isä ja poika Lindholm, Sebastian ja Emil (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM1-luokassa päättyneellä kaudella toiseksi sijoittunut Emil Lindholm on ehdottomasti yksi tämän hetken lupaavimpia suomalaisia rallikuljettajia.

Viime vuonna rallin SM-sarjassa SM3-luokasta hopeamitalin napannut Emil Lindholm, 22, hyppäsi tänä vuonna mukaan SM-sarjan kuninkuusluokkaan eli SM1-luokkaan ja menestys oli heti hienoa. Seitsemästä ajetusta osakilpailusta Lindholm oli neljässä yleiskilpailun ja luokan toinen ja myös loppusijoitus SM-pisteissä oli toinen.

– Ainahan se vähän harmittaa olla kakkonen, mutta on se parempi kuin ei mitään. Ihan tyytyväinen olen tähän, kuitenkin vasta minun toinen täysi kausi rallia. Pitää vaan olla malttia ja luottoa sen suhteen, että ura vielä kääntyy ylöspäin myöhemmässä vaiheessa, Lindholm pyöritteli UrheiluUutiset.comin haastattelussa Turun ja Salon ympäristössä ajetun SM-sarjan kauden viimeisen osakilpailun jälkeen.

Neljän kakkossijan lisäksi Lindholmin ja kartanlukija Mikael Korhosen SM-kauteen mahtui yksi keskeytys, ulosajo Mikkelissä helmikuussa, sekä kaksi kuudetta sijaa. Kesäkuussa Pohjanmaa Rallissa Seinäjoella Lindholm olisi ollut varmasti korkeammalla kuin kuudennella sijalla, taistellut jopa voitosta, mutta rengasrikko kilpailun alkuvaiheessa maksoi liikaa aikaa.

– Todella nousujohteinen kausi. Sarjassa taso, vauhti on noussut koko ajan ja ollaan kuitenkin pystytty ikään kuin ottamaan vähän kiinni sitä vauhtia. Hyvä fiilis sen puolesta, mutta minkä minä itselleni voin – kyllä minä haluaisin olla kärjessä, Lindholm hymyili.

On selvää, että koska kalenterissa mennään jo lokakuun sivulla ja loppuvuodesta ei Suomessa, eikä ulkomailla juurikaan kilpailuja ole enää tarjolla, niin puheet kääntyvät jo kauteen 2019. Eero Räikkösen Printsport Racing on tuomassa ensi vuodeksi SM-sarjaan kahta Volkswagenin uutta Polo R5 -autoa ja toiseen niistä ollaan niiden kuuluisien vahvojen huhupuheiden mukaan istuttamassa juuri Lindholmia. Lindholm itse tyrmää nämä huhut.

– Sehän on ihan tuulesta temmattu juttu. Keksitty huhu, jolla ei ole mitään faktapohjaa. Ymmärrän, että nämä kaksi asiaa kytketään yhteen, kun “Bosse” on testannut sitä autoa ja minäkin olen sitä testannut, Lindholm sanoo ja viittaa edustamansa GRX Teamin vetäjään Marcus “Bosse” Grönholmiin.

Tänä vuonna Lindholm kilpaili SM-sarjassa Printsport Racingin Skoda Fabia R5 -autolla ja Italiassa ajetuissa kilpailuissa italialaisen Hyundai Italian Rally Teamin Hyundai i20 R5 -autolla. Lindholm korostaa, että ensi vuoden kaluston suhteen ei mitään päätöksiä ole vielä tehty.

– Kaikki vaihtoehdot tietysti punnitaan. Me halutaan järkevä vaihtoehto, joka on nopea ja kustannustehokas, oli merkki sitten mikä tahansa. Skoda on palvellut meitä tosi hyvin tänä vuonna ja en näe mitään syytä miksei me jatkettaisi Skodalla ensi vuonna. Painotan, mitään varmaa ei ole vielä.

Myöskään kilpailukalenterin osalta ei ole vielä mitään varmaa paperille lyöty, mutta tämän kauden malli – SM-sarja ja yksittäisiä kilpailuja ulkomailla, olisi Lindholmin mieleen.

– Se olisi yksi järkevä vaihtoehto. Suomessa on kuitenkin vielä se mestaruus voittamatta, kilpailut täällä ovat vaativia ja tottakai se on aina hyvää kokemusta. Mutta myös ulkomailla on hyvä ajaa, koska siellä tiet ovat paljon hitaampia ja teknisempiä. Lämpötilat on korkeampia ja monta muutakin asiaa on erilaista, Lindholm kuvailee.

Lokakuun lopussa Lindholm ja Korhonen matkustavat Espanjaan, missä ohjelmassa on rallin MM-sarjan kauden 12. osakilpailun reitin nuotitus tulevaisuutta varten.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit