Emil Lindholm tietää mitä Espanjassa odottaa – “Reitiltä nuotit jo olemassa”

14.10.2019 / 10:56
Emil Lindholm ajoi tänä vuonna rallin SM-sarjassa SM1-luokassa kolmanneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa osallistuvat lokakuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan kauden toiseksi viimeiseen rallin MM-osakilpailuun Espanjassa. Kyseessä on Lindholmin uran neljäs MM-ralli nelivetokalustolla ja ensimmäinen Espanjassa.

Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttaavat reitille GRX-tiimin Volkswagen Polo GTI R5 -autolla ja lähtönumerolla 53. Auton huollosta vastaa Printsport ja suomalaiskaksikon paikka tulevassa lähtöjärjestyksessä on noin 25-30 auton tienoilla.

– Aika huikeata! Yhteistyökumppanimme panostivat vielä tähän kauteen lisää ja he toteuttivat toiveemme ja lähtivät vielä tätä viimeisintä projektia tukemaan. Todella iso kiitos tästä kuuluu heille, Lindholm hehkuttaa.

Lindholm ja Korhonen ovat kahtena edellisvuotena käynyt nuotittamassa reitin, joten ennakkoon on jo tiedossa mitä odottaa.

– Yhtä erikoiskoetta lukuunottamatta meillä on reitiltä nuotit jo olemassa. Edessä on ensimmäinen tämän tyyppinen ralli minulle, jossa avauspäivä ajetaan soralla ja kaksi seuraavaa kilpailupäivää asfaltilla. Huollolla on perjantai-iltana 75 minuuttia aikaa muuttaa auto sorasäädöistä asfalttiralliautoksi. Jousitus vaihtuu, auton korkeus ja geometria muuttuvat, Lindholm taustoittaa.

Kauden toiseksi viimeinen rallin MM-sarjan osakilpailu käynnistyy perjantaina 25. lokakuuta ja päättyy sunnuntaina.

– En ole Volkswagenilla ajanut asfaltilla kuin Jyväskylän Harjulla sorapyörillä. Uskon kuitenkin, että kaikki onnistuu ja menee hyvin. Rallin soratiet ovat paikoin todella kovapintaisia ja asfalttitiet sellaisia jouheita. Tavoitteemme on päästä rallin maaliin, välttää virheitä ja kerätä eteläeurooppalaisista sora- ja asfalttiteistä mahdollisimman paljon kokemusta.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus


Facebook kommentit