Emil Lindholm vaihtamassa R5-luokan ralliautoon – “Yksi ajatus ajaa ainakin SM-sarja ja Neste Ralli”

14.10.2017 / 11:34
Emil Lindholm ja Tomi Tuominen Suomen MM-rallissa heinäkuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Emil Lindholm teki kuluneella kaudella läpimurron ralliautoilussa niin kotimaan, kuin maailman kärkitasolla. 21-vuotiaan helsinkiläisen vitriiniin eksyi palkinto jos toinenkin, mutta kenties tärkeimpänä saavutuksena historian kirjoihin jää rallin Tulevaisuuden Tähti -palkinnon voittaminen ja MM-rallikokemukset.

Tammikuussa legendaarisella Rovaniemen Arctic Lapland Rally -kilpailulla alkaneessa rallin SM-sarjassa Emil Lindholm pisti palikat mieleiseensä järjestykseen heti kättelyssä ja sama tahti jatkui koko talvikauden. Tuloksena oli kaksi voittoa kolmesta.

– Rovaniemellä tullut uran ensimmäinen SM-voitto oli positiivinen yllätys. Mikkelistä jäi vähän hampaankoloon, kun Jari Huttunen oli nopeampi, mutta Tahkolla oltiin taas voittovauhdissa, Lindholm kertaa kauttaan rallin SM-sarjan tiedotteessa.

Kevään edetessä SM-sarja kääntyi kesälaitumille ja samalla alkoivat Lindholmin kiireet Saksan autourheilusarjassa. Lamborghinin ratti ja saksalaistiimin ukaasit kutsuivat nuorukaista sen verran painokkaasti, että kaksi SM-rallia jäi tyystin väliin.

– Vaikka Riihimäki ja Kouvola jäivät väliin, niin onneksi pisteet silti riittivät Tulevaisuuden Tähti -finaaliin ja lopulta voittoon.

Palkinnon myötä Lindholm pääsi näyttämään kyntensä Neste Ralliin, jossa tuloksena oli varsin hyviä suorituksia yhdessä kartanlukijana toimineen, tv-tähtenäkin tunnetun Tomi Tuomisen kanssa.

– Perjantai ja lauantai olivat hienoja päiviä. Tavoitteena oli ajaa riskittömästi esimerkiksi Ouninpohja ja Päijälä, missä onnistuimmekin. Lauantain jälkeen olimme omassa luokassamme toisena. Sunnuntaina ajoimme valitettavasti ulos ja tottakai se otti päähän, mutta se pitää ehdottomasti ottaa oppimiskokemuksena tulevaisuuden kannalta, Lindholm korostaa.

Aikanaan suomalaisetkin tähdet tunnettiin jokseenkin kyseenalaisista harrasteistaan autourheilun ympärillä, eikä kuntopuolenkaan asioihin välttämättä kiinnitetty liiemmin huomiota. Nykyään on täysin toisin. Huippuluokan autourheilijoiden osalta kliseet fiksu, filmaattinen ja atleettinen ovat arkipäivän totuuksia. Näin on myös Lindholmin kohdalla.

– Urheilu on elämäntapa ja se toki auttaa kaikessa muussakin kuin autourheilussa. MM-ralleissa esimerkiksi pitää mennä riskirajoilla koko ajan, joten sekä fysiikan, että mentaalipuolen pitää olla huippuiskussa.

Kaudella 2018 Lindholm suunnittelee kilpailevansa R5-luokan ralliautolla.

– Mitään varmaa ei vielä ole, mutta yksi ajatus on ajaa ainakin SM-sarja ja Neste Ralli. MM-ralleissakin käytetty R5-mallin ralliauto on tavoitteena saada käyttöön, Lindholm päättää.

Teksti: Rallin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit