Emil Lindholmilla huikea helmikuu – “Voiton eteen sai kyllä puristaa”

1.3.2020 / 12:38
Emil Lindholm ajoi Itärallissa SM1-luokan voittoon toisena vuonna peräkkäin (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX Teamin Emil Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa ajoi lauantaina Joensuun SM-rallissa SM1-luokan voittoon ja nousi samalla myös luokan pistejohtoon.

Tammikuussa Emil Lindholm, 23, harmitteli Rovaniemen SM-rallin jälkeen viimeisellä erikoiskokeella tekemäänsä ajovirhettä, joka pudotti hänet selkeästä johtoasemasta lopputuloksissa kolmanneksi. Helmikuussa Lindholm ei virheisiin sortunut, vaan ajoi SM1-luokan voittoon niin Mikkelissä, kuin Joensuussakin ja lisäksi nappasi Ruotsin MM-rallista hienojen esitysten myötä WRC3-luokan kakkossijan.

Lauantaina Joensuun seudulla ajetussa Itärallissa, rallin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa, Lindholm kävi tiukan voittokamppailun SM1-luokan pistejohtajana talvikauden viimeiseen osakilpailuun startannutta Teemu Asunmaata vastaan. Maalissa Lindholmin voittomarginaaliksi merkittiin lopulta vajaat seitsemän sekuntia.

– Sain voiton eteen kyllä puristaa! Aamun kaksi ensimmäistä pätkää tultiin kovaa, mutta maltilla ja se riitti pohja-aikoihin. Päivän kolmas ek ajettiin samalla tavalla ja se vauhtimme ei sitten enää riittänytkään. Teemu tuli todella lujaa, joten nelosella, Oskolan klassikkopätkällä, laitoin aika paljon peliin, Lindholm kertasi kilpailun kulkua tiedotteessaan.

Avauserikoiskokeella Lindholm ajoi pohja-ajan, lyöden Asunmaan 5,9 sekunnilla. Myös toisella erikoiskokeella Lindholm oli nopein ja tällä kertaa eroa Asunmaahan nähden tuli lisää 2,7 sekuntia. Reilut 33 kilometriä pitkällä Riutan erikoiskokeella oli Asunmaan vuoro tehdä pohja-aika ja ero Lindholmiin kaventui 1,2 sekunnilla. Kaksikon vauhtierosta muihin nähden kertoi jotain se, että kolmanneksi nopeimman ajan tehnyt Juha Salo jäi kärjestä lähes 16 sekuntia.

Lindholmin mainitsemalla Oskolan klassikkopätkällä GRX Teamin Skoda-kuljettaja latasi kolmannen pohja-aikansa, Asunmaa hävisi neljä sekuntia ja kun ajamatta oli enää yksi erikoiskoe, pituudeltaan hieman yli 12 kilometriä, oli Lindholmin johtomarginaali 11,4 sekuntia tässä kohtaa jo varsin turvallisen tuntuinen kauden toista SM-osakilpailuvoittoa ajatellen. Viimeisellä erikoiskokeella Asunmaa kavensi tekemänsä pohja-ajan myötä Lindholmin johtoa vielä 4,7 sekunnilla, mutta se ei riittänyt ja näin Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen pääsivät juhlimaan voittoa.

– Välillä sen pätkän (Oskola) aikana huimasi jo hieman itseänikin. Siellä on todella huikeita paikkoja ja niitä on useita. On nyppyjä, hyppyjä ja tie kääntyy ylityksissä. Hieno voitto. Kyllä tämä ralli menee tiestönsä osalta omalla listallani Suomen top3-rallien joukkoon. Olen ylpeä siitä, että pystyin toistamiseen voittamaan tämän hienon suomalaisen ralliklassikon, Lindholm iloitsi.

 

Teemu Asunmaa hävisi tiukan voittotaistelun Emil Lindholmille lopulta vajaalla seitsemällä sekunnilla (Kuva: RPF).

 

“Ykkösellä varottiin soraa ihan liikaa”

Lindholm on ajanut nyt urallaan 16 SM-rallia SM1-luokassa. Debyyttikausi (2018) rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa ei tuonut vielä luokkavoittoja, mutta neljä kakkossijaa osoittivat jo silloin, että tässä kuljettajassa on paljon menestyspotentiaalia. Viime vuonna Lindholm ajoi SM1-luokan voittoon Rovaniemellä ja Joensuussa, kun taas kuluva kausi on tuonut voitot Mikkelistä ja nyt siis Joensuusta toisena vuonna peräkkäin.

– Vauhdillisesti olemme menneet tänä vuonna eteenpäin ja oppia on tullut taas aika paljon lisää. Oli kiva huomata, että pystyimme pärjäämään täällä testaamassa olleelle MM-tason huippukuljettajallekin. Toki kun tässä maailmalle tähdätään, niin nämä suomalaiset rallit pitääkin silloin voittaa, Lindholm muistuttaa.

Ja se MM-tason huippukuljettaja oli Craig Breen, joka luokittelemattomien MRF-renkaiden takia kilpaili Itärallissa Hyundai i20 R5 -autolla lisäluokassa kuusi. Breen kellotti yleiskilpailussa ek-sijoitukset 2-4-3-3-4 ja nousi kilpailun päätteeksi palkintopallille yleiskilpailun sijoituksen ollessa kolmas. Breen hävisi Lindholmille 24,2 sekuntia ja Asunmaalle 17,5 sekuntia.

Kun rallin SM-sarjasta on nyt ajettu talvikausi, ovat Lindholm ja Asunmaa SM1-luokan pisteissä tasapistein (70-70) kärjessä. Kaksi pohja-aikaa Itärallissa ajanut ja loppuun asti tiukan vastuksen Lindholmille voittotaistelussa tarjonnut Asunmaa harmitteli tekemiään ajovirheitä, jotka nopeatempoisessa kilpailussa ja tiukassa sekuntitaistelussa toki aina vaikuttavat lopputulokseen.

– Ykkösellä varottiin soraa ihan liikaa, säästeltiin renkaita ja jäätiin 5-6 sekuntia. Kolme kertaa meni päivän aikana penkkaa pitkin, niissä aina häviää. Omia virheitä pitäisi saada pois. Kahdella viimeisellä pätkällä vielä vähän jotain koitettiin, mutta toiseksi viimeisellä meni vähän penkkaan, oli tosi liukasta ja hieman hölmöilin siinä, Asunmaa harmitteli.

 

Juha Salo avasi pistetilinsä kuluvan kauden osalta Itärallin kolmannen sijan myötä (Kuva: RPF).

 

“Kyllä ne nollasarakkeet vaikuttavat”

Kolmanneksi SM1-luokassa sijoittui Salo, joka kahden nollakilpailun jälkeen avasi nyt pistetilinsä kuluvan kauden osalta. Kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Salo oli kolmantena, 4,9 sekunnin päässä kärjestä, mutta kahdella seuraavalla pitkällä erikoiskokeella ero Lindholmiin ja Asunmaahan nähden kasvoi lähes valovuoden verran.

– Rallin alku lähti meiltä hyvin liikkeelle, mutta en tiedä sitten mitä kahdella seuraavalla pitkällä pätkällä oikein tapahtui. Emme olleet ollenkaan sellaisessa vauhdissa kuin olisi pitänyt olla. Pitää analysoida rallin jälkeen, teinkö auton asetuksissa virheen vai vaikuttiko kaksi perättäistä keskeytystä siten, että varoin vain alitajuntaisesti liikaa. Kieltämättä takaraivossa kävi ajatus, että ”tässä tilanteessa ei enää ainakaan hölmöillä kannata”, Salo myönsi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ei ollut tyytyväinen tulokseen, vaikka tärkeää toki oli saada pistetili auki ja vielä palkintosijoituksella.

– Kolmas sija SM1-luokassa on toki tyhjää parempi, mutta ei sitä mitä haettiin. Aamun kahden ensimmäisen ek:n jälkeen oletin, että olisimme taistelussa hyvinkin mukana, mutta ei. Kun ennen kahta viimeistä pätkää erot eteen ja taakse olivat jo suuret, niin tulimme lopun vain varmasti läpi. Vaikka tässä on pitkään ajanut, niin kyllä ne nollasarakkeet vaikuttavat. Etenkin pienellä tiellä sitä ajaa helposti turhan varovasti ja varoo osumasta penkkoihin, Salo myönsi.

Taistelussa kolmannesta sijasta Saloa vastaan kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella tiukasti käyneet Mikko Heikkilä ja Jarkko Nikara kokivat kovia kolmospätkällä. Heikkilä kärsi rengasrikon reilut parikymmentä kilometriä ennen ek:n maalia ja joutui vaihtamaan renkaan kesken ajon. Aikaa kului sen verran, että sijoitus putosi kauas kärjestä. Nikara puolestaan ajoi ulos ja joutui keskeyttämään. Mikko Lehti keskeytti kahdeksannelta sijalta viimeisellä erikoiskokeella.

Rallicross-tähti Toomas “Topi” Heikkisen rallidebyytti kantoi komeasti aina maaliin asti ja maalissa tuloksena oli SM1-luokan kahdeksas sija.

– Olipahan mahtava päivä! Päästiin paikka paikoin hyvään rytmiin ja oli nättiä. Ensimmäinen ralli koskaan nuotista, niin ei ollut helppoa, mutta oli hei hauskaa, aina iloinen Heikkinen hehkutti Facebook-sivullaan kilpailun jälkeen.

Rallin SM-sarjassa on nyt edessä reilun kolmen kuukauden mittainen kesätauko. Kesäkausi avataan Kouvolan osakilpailulla kesäkuussa.

Joensuun SM-rallin SM1-luokan lopputulokset

1) Emil Lindholm (Skoda) 46.41,0
2) Teemu Asunmaa (Skoda) + 6,7
3) Juha Salo (Skoda) + 42,9
4) Esa Ruotsalainen (Skoda) + 1.46,6
5) Juuso Metsälä (Skoda) + 2.15,7
6) Jukka Kasi (Skoda) + 3.32,4
7) Ville Pynnönen (Skoda) + 3.39,1
8) Toomas Heikkinen (Volkswagen) + 4.23,9
9) Toni Lauronen (Skoda) + 4.29,3
10) Kari Hämäläinen (Skoda) + 6.24,9

SM1-luokan pistetilanne 3/6 osakilpailua

1) Emil Lindholm (NHD) 70
2) Teemu Asunmaa (AlavUA) 70
3) Eerik Pietarinen (SiAk) 35
4) Esa Ruotsalainen (SaarUA) 28
5) Juuso Metsälä (KeurUA) 27
6) Jukka Kasi (LaihUA) 26
7) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 22
8) Juha Salo (KaUA) 15
9) Niclas Grönholm (EMSC) 13
10) Jarkko Nikara (SaarUA) 12

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit