Emil Lindholmilla virheetön päivä vaikeissa olosuhteissa – “En halunnut riskeerata mitään”

16.2.2019 / 09:19
Emil Lindholm ajoi virheettömän perjantain Ruotsin MM-rallissa (Kuva: Timo Anis).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Volkswagen Polo GTI R5 -autolla kilpailevat Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen ajavat Ruotsin MM-rallissa avauspäivän jälkeen WRC2-luokan yleiskilpailussa viidennellä sijalla.

Ensimmäistä kertaa Ruotsissa ajava ja uransa toiseen nelivetoautolla ajettavaan MM-ralliin osallistuva Emil Lindholm selvitti päivän lumisohjoiset erikoiskokeet läpi kunnialla. Vaikka ajo-olosuhteet olivat haastavat, ei Lindholmin päivään sisältynyt suurempia virheitä.

– Paljon opittiin. En ole koskaan aiemmin ajanut vastaavissa olosuhteissa. Aamupäivä meni hyvin, ei virheitä. Kun erikoiskokeet ajettiin toiseen kertaan, niin rauhoitin yritystäni. Urassa ajaminen on aika epämukava kokemus. Jos urassa pysyy, niin pitoa riittää. Jos ei, niin olet vaikeuksissa.

– En halunnut riskeerata mitään ja päätin pitää pään kylmänä ja ajaa kaikki iltapäivän pätkät maltilla. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, Lindholm totesi.

Lauha säärintama on myös huomenna Värmlandin yllä, joten tiedossa on lisää loskaa ja ajouraa.

– Yritetään jatkaa samaan malliin. Kun täällä ekaa kertaa ollaan, niin reissun kokonaisuus ratkaisee, Lindholm muistuttaa.

Ruotsin MM-ralli jatkuu lauantai-aamuna kello 8.44 Suomen aikaa. Ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 126 kilometriä.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus


Facebook kommentit