MOTORSPORT

Emil Lindholmille joululahja viikon etuajassa – Huippukalustolla rallin SM-sarjaan

Rallin moninkertaisen Suomen mestarin Sebastien “Basti” Lindholmin poika Emil Lindholm ottaa ensi kaudella ison harppauksen urallaan, kun 21-vuotias nuorukainen hyppää rallin SM-sarjassa SM1-luokkaan. Kalustoksi Lindholmille tulee Marcus Grönholmin GRX-tallista vuokrattava Skoda Fabia R5.

Emil Lindholm saavutti tänä vuonna rallin SM-sarjassa SM3-luokassa hopeaa ja Suomen MM-rallissa Lindholm kilpaili AKK:n Tulevaisuuden Tähtenä. Ensi kaudella Lindholm kilpailee rallin SM-sarjan kuninkuuluokassa, SM1-luokassa, ja täyden SM-sarjan lisäksi ohjelmaan kuuluu näillä näkymin ainakin Suomen MM-ralli. Kalusto tulee rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin GRX-tallista ja kyseessä on Skoda Fabia R5.

Tiedotteen mukaan kyseinen projekti tulee kantamaan nimeä GRX Try Out 2018 ja Lindholmin kaluston huollosta vastaa Eero Räikkösen johtama suomalainen huipputalli Printsport.

– Lindholm vuokraa kalustomme meiltä. Hänellä on ollut nousujohteinen ralliura, joten haluamme samalla katsastaa Emilin kyvyt tulevaisuutta ajatellen. Kutsumme projektia kiekkotermein try outiksi, Grönholm selventää projektin taustoja.

Lindholmin kartanlukijana tulee toimimaan Mikael Korhonen, 32.

– Tämä on upea mahdollisuus. Kiitos Marcukselle ja kaikille yhteistyökumppaneilleni. Syksy oli hektinen kaikin puolin, mutta kaikista vaihtoehdoistani tämä oli ehdoton ykkönen. Rallin SM-sarjan ohella ajamme Skodalla myös heinäkuun lopulla Jyväskylässä. Toivotaan, että kauden edetessä voisimme lisätä kalenteriimme yksittäisiä kilpailuja lisää, Lindholm kommentoi.

Lindholm tiedostaa sen, että siirtyminen etuvetoisesta autosta nelivetoiseen vaatii aina oman aikansa. Myös nuotituksen osalta töitä pitää tehdä vielä lisää ja tämä työ onkin käynnistynyt välittömästi viime kauden jälkeen.

– Aloitimme Mikaelin kanssa heti syksyllä tekemään nuotituksen eteen töitä. Nopealla autolla ajaminen tuo omat haasteensa. Vauhtia on selvästi enemmän, joten nuottien toimivuus korostuu. Enää ei voi mennä ihan jokaiseen paikkaan kaasu pohjassa ja yhtä rohkeasti kuin etuvetoisella R2-autolla, Lindholm kuvailee.

Lindholm otti ensituntumaa Skodaan perjantaina Keski-Suomessa Hirvimäessä, missä tiimi ajoi kauden ensimmäisen testin.

– Hieno auto kaikin puolin ja upea ajaa. Ajoimme noin 100 kilometriä ja mielestäni pääsin nopeasti auton kanssa sinuiksi. Kahdessa ensimmäisessä SM-rallissa tarkoitus on kerätä kokemusta ja hakea autoon tuntumaa. Henkilökohtainen tavoitteeni on ajaa talvikauden viimeisessä SM-rallissa Joensuussa kärkikolmikossa, Lindholm päättää.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com