Emil Lindholmille kauden toinen kakkossija SM-sarjassa – “Edessä on vielä se yksi kundi”

21.5.2018 / 16:22
Emil Lindholm ja Mikael Korhonen vauhdissa Kouvolassa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX Teamin Skoda Fabia R5 -autolla kilpaileva Emil Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa sijoittui viime lauantaina Kouvolan ympäristössä ajetussa rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailussa toiseksi. Kyseessä oli SM1-luokassa tulokaskauttaan ajavalle Lindholmille toinen kakkossija tällä kaudella.

Jo uran ensimmäinen nelivetokalustolla ajettu kilpailu tammikuussa Rovaniemellä osoitti, että Emil Lindholmissa, rallin moninkertaisen Suomen mestarin Sebastian “Basti” Lindholmin pojassa, on todellista potentiaalia. Aiemmin myös paljon rata-autoilun parissa viihtynyt Lindholm päätti satsata tällä kaudella kaiken ralliin ja neljän ajetun SM-rallin jälkeen kolmas sija SM1-luokan pisteissä on hyvä osoitus siitä, että päätös on todellakin kannattanut.

Kouvolassa lauantaina Lindholm oli viiden erikoiskokeen jälkeen neljäntenä ja eroa viimeiseen palkintosijoitukseen, kolmantena olleeseen Marko Mäntyyn, oli vain 1,7 sekuntia. Kilpailua johtanut Nikolay Gryazin ajoi ulos kuudennella erikoiskokeella ja kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle oli vielä luvassa hieno kaksintaistelu kakkossijasta Männyn ja Lindholmin kesken.

– Kakkossijan suhteen koko ajan oli sellainen kutina, että jos vain saan puhtaan ajosuorituksen, niin kaikki vielä kääntyy parhain päin, Lindholm kertasi kilpailupäivän kulkua UrheiluUutiset.comille kilpailun jälkeen.

Kun seitsemän erikoiskoetta oli ajettu ja edessä enää yksi, hieman alle yhdeksän kilometriä pitkä erikoiskoe, niin Männyn ero Lindholmiin oli vain 1,1 sekuntia. Omaa mahdollisuuttaan Lindholmin takana puolestaan kyttäsi neljäntenä ollut Teemu Asunmaa, 4,5 sekunnin päässä Lindholmista. Lindholm osoitti erinomaiset kilpailijan hermonsa täräyttämällä viimeiselle erikoiskokeelle pohja-ajan ja kun Mänty hävisi 1,9 sekuntia, niin Lindholm kiilasi 0,8 sekunnin turvin toiseksi.

– Hyvältä tuntuu, koska oli noin tiukka sekuntitaistelu ja sen kun voitti, niin sehän on hyvä suoritus. Tietysti edessä on vielä yksi kundi ja pitkällä aikavälillä on tarkoitus myös hänet voittaa. Kaikki aikanaan, Lindholm kommentoi viitaten Kouvolan SM-rallin ylivoimaisesti voittaneeseen Eerik Pietariseen, joka tällä kaudella on voittanut neljästä ajetusta SM-rallista kolme.

Edelliset kaudet etuvetoisella pikkuluokan kalustolla kilpailleella Lindholmilla on nyt takanaan yhteensä viisi rallia R5-luokan nelivetoisella kalustolla, kun esimerkiksi Kouvolassa kilpailua viiden erikoiskokeen ajan dominoinut Gryazin on kilpaillut jo pelkästään tällä kaudella yli tuplasti enemmän kuin Lindholm.

– Sehän on malliesimerkki siitä, että vain kilpailemalla ja kokemusta saamalla se vauhti ja varmuus tulevat sieltä. Okei, Gryazinilla se varmuus tänään petti. R5:lla ja nelivetoautolla minulla ei ole vielä paljon kisoja ajettuna, kohtuu uusi alue minulle ja se vaatiikin aikamoisen työpanoksen, että pystyy ajamaan sitä kyytiä mitä Eerik ja varsinkin Gryazin ajavat. Se vaatii pitkäjäntäistä työtä, Lindholm korostaa.

Kun rallin SM-sarjan seitsemästä osakilpailusta on nyt ajettu neljä, niin SM1-luokan pisteissä Pietarinen on johdossa, Mänty toisena ja Lindholm kolmantena. Pietarisen johto Mäntyyn on jo 48 pistettä, mutta Männyn ja Lindholmin välinen piste-ero on vain kaksi pistettä. SM-mitaleista on kesäksi luvassa hyvä taistelu, kun luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa on aivan iskuetäisyydellä Mäntyyn ja Lindholmiin nähden, vain kolme pistettä Lindholmia perässä.

Rallin SM-sarja jatkuu kesäkuun puolivälissä Seinäjoella Pohjanmaa Rallin merkeissä ja se on myös Lindholmin seuraava kilpailu.

– Ehkä ajetaan joku testi vielä ennen sitä. Ja Pohjanmaa Rallin jälkeen tietysti sitten Jyväskylään ja ennen sitä testiä. Autoglym Rallin suhteen ei olla päätetty vielä mitään. Hyvä kilpailu se tietysti olisi ajaa, mutta haastava aikataulullisesti, Lindholm päätti.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit