Emil Lindholmin kaudelle sittenkin jatkoa – “Fiilikset ovat nyt huippuhyvät”

26.11.2020 / 17:50
Emil Lindholm Italian EM-rallissa heinäkuussa (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa osallistuvat ensi viikolla ajettavaan Monzan MM-ralliin Italiassa unkarilaisen Eurosol Racing Teamin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla.

Kuten sunnuntaina Emil Lindholmin, 24, tiedotteen pohjalta uutisoimme, piti GRX-tiimin kuljettajan osalta kilpailukausi 2020 olla jo ohi ja ajatukset käännetty ensi vuoteen. Toisin kuitenkin kävi, sillä Lindholm sai vielä mahdollisuuden osallistua Italiassa ensi viikolla ajettavaan Monzan MM-ralliin. Espoolainen nähdään MM-sarjan kauden seitsemännessä ja viimeisessä osakilpailussa unkarilaisen Eurosol Racing Teamin Skoda Fabia Rally2 Evo -auton ratissa.

– Tässä jo valmistauduttiin tulevaan kauteen, kun tämä kausi oli meiltä vielä maanantai-aamuna ohi. Kun saimme sovittua Eurosol Racing Teamin kanssa vielä tähän kauteen yhden rallin ja vieläpä MM-tason sellaisen, niin fiilikset ovat nyt huippuhyvät. Aika iso yllätys ja upea sellainen, Lindholm hehkuttaa tiedotteessaan.

Lindholmille ja kartanlukija Mikael Korhoselle Monzan MM-ralli on jo 13. kilpailu tänä vuonna ja neljäs Italiassa. R5-luokan autoja Monzassa lähtöviivalle asettuu hurjat 54 kappaletta, joista neljä on mukana WRC2-luokassa ja 13 WRC3-luokassa. WRC3-luokkaan ilmoittautunut Lindholm saa tiimikaverikseen Andreas Mikkelsenin, 31, 110 MM-rallin konkarin. Norjalainen voitti pari viikkoa sitten Unkarin EM-rallin ja kilpailee tällä viikolla Espanjan EM-rallissa.

Monzan MM-ralli käynnistyy ensi viikon torstaina ja maaliin saavutaan sunnuntaina. Kilpailijoilla on edessään 16 asfaltilla ajettavan erikoiskokeen urakka yhteispituudeltaan reilut 241 kilometriä. Torstaina ja perjantaina ajetaan Monzan rata-alueella, lauantaina alueen maastossa, kun taas sunnuntaina tehdään paluu rata-alueelle.

– Italialaiseen tyyliin radalle rakennetut erikoiskokeet lienevät melko hitaita ja mutkaisia. Muutama vuosi sitten ajoin ensimmäisen rallini Italiassa, Como-rallin, melko lähellä Monzaa, joten tiestön luonteesta on sen verran kokemusta, Lindholm muistelee.

Jo etukäteen Monzan MM-ralli on kerännyt paljon keskustelua, selvää kun on, että ilman koronavuoden tuomia kalenterihaasteita ja useita kilpailujen peruutuksia MM-rallia ei ikinä ajettaisi tälläisissä olosuhteissa ja tämäntyylisenä kilpailuna kuin nyt Monzassa ajetaan. Lindholm suhtautuu MM-sarjan uutuuskilpailuun positiivisen odottavissa tunnelmissa.

– Rata-autoilijan taustalla odotan mielenkiinnolla tulevia erikoiskokeita. Monza jo ympäristönä ja tunnelmansa puolesta on legendaarinen paikka ja Monzan MM-rallissa yhdistyvät mukavasti molempien autourheilulajien, rata-autoilun ja rallin, parhaat puolet, Lindholm kuvailee.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Emil Lindholmin kommentit: Tiedote

 

Italian rallimestaruus ratkesi dramaattisesti – Lindholm ajoi kahdeksanneksi

MRF valitti Emil Lindholmin hylkäyksestä – FIA järjestää kuulemistilaisuuden


Facebook kommentit