Emil Lindholmin vahva alkukausi jatkui Ruotsissa – “Meillä papereissa se tärkein juttu”

17.2.2020 / 11:29
Emil Lindholm oli hyvässä vauhdissa Ruotsin MM-rallissa (Kuva: Timo Anis).

[ A- ] / [ A+ ]

Emil Lindholmin hyvin sujunut alkukausi sai jatkoa Ruotsin MM-rallissa viime viikonloppuna, kun GRX Teamin kuljettaja ajoi WRC3-luokassa toiseksi.

Emil Lindholm, 23, on urallaan osallistunut ulkomailla ajettuun MM-ralliin nelivetokalustolla kolme kertaa ja jokaisesta niistä kotiintuomisina on ollut palkintosijoitus. Vuosi sitten Lindholm ajoi Ruotsissa WRC2-luokassa toiseksi ja sama oli sijoitus samaisessa luokassa myös viime syksynä ajetussa Espanjan MM-rallissa.

Nyt Lindholm kävi tiukan kaksintaistelun Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokan voitosta maanmiestään ja GRX Teamin tiimikaveriaan Jari Huttusta vastaan. Lindholm johti luokkaa perjantain jälkeen, mutta menetti johtopaikkansa Huttuselle lauantaina. Sunnuntaina ohjelmassa oli vain yksi erikoiskoe ja kun Huttunen oli siinä Lindholmia nopeampi, sijoittui Lindholm luokassa toiseksi. Kaksikon välinen aikaero maalissa oli lopulta viisi sekuntia.

– Jari ajoi etenkin lauantaina hyvin ja ansaitsi voittonsa. Olihan aikamoinen pätkä tuo viimeinen. Me teimme ”kevätjuhlaliikkeitä” automme kanssa heti erikoiskokeen toisessa mutkassa. Luulen, että kovempaakin olisi voinut mennä, mutta sen toisen mutkan tilanteen jälkeen ajattelin, että nyt on parempi vain ajaa tämä pätkä läpi ja maaliin. Ei se pätkä ollut mikään nautinto ajaa, mutta läpi tultiin, Lindholm kertasi päätöspäivän tapahtumia.

Huttunen ja Lindholm kirjauttivat kaksoisvoiton myös RC2-luokan epävirallisessa yleiskilpailussa, eli nykyisen WRC2-luokan tehdastallien tukemat kuljettajat jäivät taakse.

– Hyvä kisa meiltä kaiken kaikkiaan. Taistelimme nopeimman R5-kuljettajan (RC2-luokka) tittelistä koko ajan. Jälkiviisaana voin sanoa, että tämä ralli hävittiin kahdesti ajetussa Torsby Sprintissä. Varoin renkaitani ihan liikaa. Ei tässä lajissa renkaita tai autoa saa sääliä vaan pitää mennä joka tilanteeseen täysillä. Se oppi otettiin tästä reissusta mukaan, Lindholm korosti.

– Toiseksi nopein R5-autokunta on meillä papereissa se tärkein juttu ja se oli plussaa, että olimme voittotaistelussa selkeästi koko ajan mukana, Lindholm jatkoi.

Lindholmille ja kartanlukija Mikael Korhoselle alkukausi on ollut menestyksekäs. SM-sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua Rovaniemellä ja Mikkelissä toivat SM1-luokasta kolmannen sijan, sekä voiton. SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan parin viikon päästä Joensuussa Itärallin merkeissä ja sinne Lindholm lähtee SM1-luokan pistekakkosena. Piste-eroa luokkaa johtavaan Teemu Asunmaahan nähden on seitsemän pistettä.

– Tästä on hyvä lähteä ajamaan talvikauden viimeiseen SM-ralliin Joensuuhun, vuosi sitten SM1-luokan Itärallissa voittanut Lindholm päätti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit