MOTORSPORT

Emil Westman debyytti Saksassa onnistui

Nuori suomalainen rata-autoilulupaus Emil Westman näytti Saksan Hockenheimissa viime viikonloppuna ajetussa ADAC TCR Germany -sarjassa, että vauhti riittää mainiosti myös kovan luokan kansainvälisissä kilpailuissa. Suomalaistalli LMS Racingin riveissä ajanut Westman ajoi nousujohteisesti ja oli sunnuntain kilpailussa upeasti seitsemäs.

Porsche-mestaruuden Suomessa tällä kaudella voittanut Westman ajoi kelvollisen tuloksen jo perjantain aika-ajoissa saavuttaen 17:nnen ruudun 26 auton joukossa.

– Aika-ajot sujuivat kohtalaisen mukavasti ja sijoitus oli hyvä siihen nähden, että tämä oli ensimmäinen aika-ajo ylipäätänsä tällä SEAT Leon TCR -autolla ja täällä Hockenheimin radalla. Nopeimmalla kierroksella oli ruuhkaa ja menetin siinä vähän aikaa, mutta pystyin ajamaan kuitenkin kohtalaisen lähelle tallikaveri Antti Buria, mihin olen todella tyytyväinen, Westman kertoi.

Aika-ajojen jälkeen Westman tarkasteli tallinsa kanssa tarkasti aika-ajojen dataa ja etsi kehityskohteita. Apuna Westmanilla oli muun muassa F1- ja DTM-sarjoista tuttu insinööri Pasi Oikarinen.

Lauantaina ajettu ensimmäinen kilpailu ei kuitenkaan alkanut Westmanin osalta suotuisissa merkeissä.

– Ensimmäiseen mutkaan mentiin aikamoisessa kasassa ja itse ajauduin sisäpuolella kanttarin päälle sillä seurauksella, että pyörähdin ja jäin viimeiseksi. Auto säilyi kuitenkin ehjänä ja pääsin jatkamaan. Siinä sai ajaa kyllä oikein kunnolla kilpaa ja nousin sitten sijalta 26 aina 13:nneksi, joten vauhtia riitti ja ohituksia sai tehdä. Mikäs sen parempaa, Westman totesi ensimmäisestä kilpailulähdöstä.

Sunnuntain toinen kilpailu olikin Westmanille sitten oikein kunnon jättipotti ja viikonlopulle asetettu tavoite päästä kymmenen parhaan joukkoon toteutui reilusti.

– Aloitin toisen kisan tarkoituksella rauhallisemmin ja se oli oikea ratkaisu. Todella paljon oli hässäkkää edellä ja harmittavasti esimerkiksi tallikaveri Buri joutui keskeyttämään. Sain napsittua heti pari sijaa, jonka jälkeen turva-auto tuli radalle. Kun kisa taas alkoi, niin vauhtia riitti edelleen hyvin ja lopulta ajoin seitsemäntenä ruutulipulle. Olen erittäin tyytyväinen tulokseen, sillä lopussa taistelu oli aivan mieletöntä, kun meinasi renkaat loppua tyystin kesken, Westman hehkutti.

Westmanilla on takanaan pitkä kausi ja nuori mies on tahkonnut peräti 30 kilpailulähtöä tänä vuonna. Kilpailut lienevät vuoden 2016 osalta ohi, mutta ensi kautta rakennetaan jo määrätietoisesti.

– Todella paljon on tänä vuonna jo ajettu ja Suomessa tulee jo säätkin vastaan, joten ihan hyvä tässä on pikkuhiljaa pitää ajamisesta taukoakin. Huikea kausi on takana ja paljon kisoja. Katsotaan, että käydäänkö vielä jotain testaamassa, mutta muuten aletaan keskittyä ensi kauden tekemiseen. Tämä Saksan reissu oli kuin kruunu kaudelle ja sieltä saatiin jälleen paljon hienoa kokemusta. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti kautta 2017, Westman iloitsi.

Lähde: Relaa Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com