Emma Kimiläinen aloittaa urheilujohtamisen opinnot Varalassa – “Juuri nyt hyvä valinta”

25.6.2019 / 06:28
Emma Kimiläinen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kokenut moottoriurheilija Emma Kimiläinen aloittaa urheilujohtamisen opinnot Varalan urheiluopistossa. Varala lanseerasi keväällä kansainvälisen urheilujohtamisen koulutuksen “International Sports Manager Program”, joka toteutetaan yhteistyössä Proftrainingin ja yhdysvaltalaisen United States Sports Academy (USSA) -yliopiston kanssa.

Emma Kimiläinen, 29, liittyy nyt osaksi tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmään. Kimiläinen valmistui vuonna 2012 tradenomiksi.

– Olen jo jonkin aikaa miettinyt miten voisin täydentää omia opintojani. Tämä tutkinto tarjoaa urheilujohtamiseen kansainvälisen, yliopistotasoisen näkökulman, mutta soveltuu suoritettavaksi myös vaativamman urheilu-uran ohessa. Siksi tämä oli minulle juuri nyt hyvä valinta, tänä vuonna ainoana suomalaisena uudessa W Series -formulasarjassa kilpaileva Kimiläinen sanoo.

Kimiläinen on rakentanut aktiivisesti omaa brändiään, sekä liiketoimintaa jo pitkään, urheilu-uran ohella.

– Urheilualan kehittäminen edellyttää vahvempaa kouluttautumista ja tietopohjaa. Se on liiketoimintaa, jota pitää johtaa pätevillä menetelmillä ja tutkitulla tiedolla. Alan yliopistotasoinen koulutus on tervetullutta myös Suomeen, Kimiläinen kehuu.

Kimiläinen sanoo, että voisi kuvitella joskus työskentelevänsä kansainvälisissä urheilujohtamisen tehtävissä.

– Nyt keskityn täysipainoisesti W Series -sarjassa ajamiseen, mutta samalla hankin valmiuksia aktiiviuran jälkeiseen työelämään.

Varalan toimitusjohtaja Riku Granat tervehtii ilolla Kimiläisen päätöstä panostaa tulevaisuuteen jo nyt.

– On hienoa, että Emman kaltaiset lahjakkaat urheilijat ajattelevat tulevaisuuttaan oman urheilu-uransa aikana. Uskon vahvasti siihen, että jo oman urheilu-uran aikana tehdyt panostukset tulevaisuuteen maksavat itsensä takaisin nopeasti. Toivotamme Emman lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan Varalaan, Granat lähettää terveisiä Kimiläiselle.

Proftrainingin Atte Varsta on tunnettu autourheilun moniosaaja, joka tällä hetkellä työskentelee rallicrossin uuden Titans RX -sarjan parissa.

– Nyt toteutettava ohjelma antaa hyvät perustiedot urheilujohtamisesta ja mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisenä urheilujohtamisen ammattilaisena, joten mukaan kannattaa tulla, jos työura urheilun parissa kiinnostaa. Tärkeintä on oma intohimo ja innostus urheilua kohtaan, ei se, onko itse ollut joskus huippu-urheilija, Varsta muistuttaa.

Urheilujohtamisen opiskelu toteutetaan pääosin etäopiskeluna verkossa United States Sports Academyn -yliopiston opettajien ohjauksessa. Opiskelujen lopussa opiskelijat kokoontuvat yhteiselle lähiopetusjaksolle. Koulutusohjelma on englanninkielinen. Ohjelma on mahdollista suorittaa työn tai urheilun ohessa ja se on kestoltaan noin kahdeksan kuukautta.

Koulutus antaa valmiuksia kansainvälisen urheilujohtamisen tehtäviin. Ohjelman suoritettuaan opiskelijat liittyvät USSA-yliopiston alumnikuntaan, mikä avaa mahdollisuudet verkostoitua kansainvälisesti tuhansien urheilujohtamisen ammattilaisten kanssa. Koulutuksen keskeisiä osaamisalueita ovat urheiluhallinto, urheilumarkkinointi, uheilufasiliteetit ja -tapahtumat, urheilu liiketoimintana, sekä henkilöstöhallinto, turvallisuus ja PR.

Haku koulutukseen on auki. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit