Emma Kimiläinen selvitti tiensä uuteen sarjaan – “Tavoitteena on voittaa”

28.3.2019 / 15:47
W Series -sarjan kuljettajat 2019. Emma Kimiläinen takarivissä ensimmäinen vasemmalta (Kuva: W Series).

[ A- ] / [ A+ ]

Toukokuussa käynnistyvän uuden naisille tarkoitetun W Series -formulasarjan kuljettajat on valittu. Yksi valituista kuljettajista on Suomen Emma Kimiläinen.

Sarjaan valittiin viimeisestä karsintavaiheesta lopulta 18 kuljettajaa, sekä neljä varakuljettajaa. 18 valittua kuljettajaa tulevat 13 eri maasta, brittejä on viisi ja yhdysvaltalaisia kaksi, kun taas Suomesta, Espanjasta, Kanadasta, Japanista, Etelä-Afrikasta, Italiasta, Puolasta, Belgiasta, Hollannista, Liechtensteinista ja Australiasta kuljettajia on jokaisesta maasta mukana yksi.

– Rehellisyyden nimissä tämä merkitsee minulle todella paljon. Uskon, että riippumatta siitä mikä on sukupuoli, lahjakkuutta on kaikkialla maailmassa, mutta mahdollisuuksia ei. Erityisesti niillä, joilla ei ole moottoriurheilun maailmassa jotakin kautta vahvaa taloudellista taustaa. W Series on huikea mahdollisuus meille kaikille, jotka olemme tässä mukana, uuteen sarjaan valittu 29-vuotias Emma Kimiläinen kommentoi Facebook-sivullaan.

W Series, naisille tarkoitettu uusi formulasarja, aloitti kuljettajien karsinnat Itävallan Melkissä tammikuussa ja mukana oli kirjallisten ennakkohakemusten perusteella valitut 54 kuljettajaa. Mukaan karsintoihin haki useita satoja kuljettajia.

– Neljäpäiväiset testit Melkissä olivat erittäin intensiiviset. Siellä testattiin luonnollisesti ajamista ja auton hallintaa, sekä ymmärrystä erilaisilla ajoharjoitteilla ja kisasuoritteilla. Sen lisäksi testattiin luonnollisesti fyysinen kyvykkyys, tehtiin paljon henkistä profilointia, mitattiin miten kukin toimii ryhmässä ja miten esiintyminen kameroiden, sekä tärkeiden ihmisten edessä onnistuu, Kimiläinen taustoittaa yhteistyökumppaninsa Korrekin kotisivuilla.

Ensimmäisestä karsinnasta jatkoon valittiin 28 kuljettajaa, jotka kokoontuivat tällä viikolla neljäksi päiväksi Välimeren rannalle Almeriaan, Kaakkois-Espanjaan. Neljäpäiväisen karsinnan aikana kuljettajat kiersivät 4,2 kilometriä pitkää rataa yhteensä reilut 3000 kierrosta, kunnes oli tullut aika julkistaa sarjaan valitut 18 kuljettajaa. Tosin 12 kuljettajaa saivat tiedon valinnastaan jo kolmen karsintapäivän jälkeen ja yksi heistä oli Kimiläinen.

– Viikko Almeriassa oli todella intensiivinen, mutta nautin joka sekunnista. 12 meistä sai tietää jo eilen, että olemme jatkossa, mutta loput 16 kuljettajaa taistelivat vielä koko päivän radalla osoittaakseen kykynsä. Lopulta päivän päätteeksi kuusi kuljettajaa selvittivät tiensä meidän 12:n joukkoon, Kimiläinen kertoo.

Uudessa W Series -sarjassa tullaan kilpailemaan vuonna 2002 perustetun brittiläisen Hitech GP -tiimin kehittämällä ja rakentamalla Formula 3 -autolla, joka kantaa nimeä Tatuus F-318. Almeriassa Hitech GP oli liikkeellä kuuden rekan ja 56 työntekijän voimin, jotta uudet autot saatiin radalle viimeisessä karsintavaiheessa.

Seuraavaksi Kimiläisellä, sekä muilla valituilla kuljettajilla on edesssään 14.-16. huhtikuuta Lausitzringin radalla Saksassa ajettavat testit ennen kuin W Series -sarjan avausosakilpailu ajetaan toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Hockenheimissa, Saksassa. Sarjan osakilpailut ajetaan DTM:n kilpailuviikonloppujen yhteydessä ja palkintorahaa on luvassa reilut 1,3 miljoona euroa, josta mestari tulee kuittamaan noin 445 000 euroa. Kimiläisen tavoite on selvä.

– Tavoitteena on voittaa.

Sarjaan valitut kuljettajat

Emma Kimilainen
Jamie Chadwick, Iso-Britannia
Sabre Cook, Yhdysvallat
Marta Garcia, Espanja
Megan Gilkes, Kanada
Esmee Hawkey, Iso-Britannia
Jessica Hawkins, Iso-Britannia
Shea Holbrook, Yhdysvallat
Miki Koyama, Japani
Sarah Moore, Iso-Britannia
Tasmin Pepper, Etelä-Afrikka
Vicky Piria, Italia
Alice Powell, Iso-Britannia
Gosia Rdest, Puola
Naomi Schiff, Belgia
Beitske Visser, Hollanti
Fabienne Wohlwend, Liechtenstein
Caitlin Wood, Australia

Varakuljettajat

Sarah Bovy, Belgia
Vivien Keszthelyi, Unkari
Stephane Kox, Hollanti
Francesca Linossi, Italia

Mukana viimeisessä karsintavaiheessa, ei jatkoon

Natalie Decker, Yhdysvallat
Grace Gui, Kiina
Natalia Kowalska, Puola
Milou Mets, Hollanti
Shirley Van Der Lof, Hollanti
Alexandra Whitley, Australia

 

Uudessa sarjassa kilpaillaan Hitech GP:n kehittämillä ja rakentamilla Tatuus F-318 Formula 3 -autoilla (Kuva: W-Series).

 

W Series kilpailukalenteri 2019

03.-04.05. Hockenheim, Saksa
17.-18.05. Zolder, Belgia
07.-08.06. Misano, Italia
05.-06.07. Norisring, Saksa
19.-20.07. Assen, Hollanti
10.-11.08. Brands Hatch, Englanti

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit