Emma Kimiläiseltä jää väliin myös Misanon osakilpailu – “Olen erittäin pettynyt”

4.6.2019 / 18:13
Emma Kimiläinen ei pysty osallistumaan Misanon osakilpailuun (Kuva: W Series).

[ A- ] / [ A+ ]

Naisille tarkoitetun W Series -formulasarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Italian Misanossa. Mukana ei nähdä kuitenkaan Emma Kimiläistä.

Emma Kimiläinen, 29, joutui kauden avausosakilpailussa Saksan Hockenheimissa kolariin, jonka seurauksena hänen vanha niskavammansa uusiutui. Kimiläinen ajoi seuraavassa osakilpailussa Zolderissa, Belgiassa perjantain harjoitukset, mutta joutui jättämään lauantain aika-ajot ja kilpailun väliin.

W Series -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Misanossa, Italiassa tulevana viikonloppuna ja Kimiläinen joutuu jättämään myös tuon kilpailun ajamatta.

– Olen erittäin pettynyt, että en pysty osallistumaan Misanon kilpailuun tänä viikonloppuna, mutta ymmärrän saamani neuvot ja noudatan niitä, Kimiläinen sanoo sarjan tiedotteessa.

Kimiläinen sai kauteen hyvän alun, kun hän oli Hockenheimin aika-ajoissa neljänneksi nopein. Kilpailun startti kuitenkin epäonnistui ja Kimiläinen putosi joukon hännille. Aikaa nousun tekemiseen oli olemassa, mutta heti ensimmäisellä kierroksella Megan Gilkes teki pahan arviointivirheen mutkaan saapuessaan ja kanadalainen torppasi Kimiläisen ulos radalta.

– Mielestäni olen ollut sarjan kärkikaartia niin harjoituksissa, kuin aika-ajoissakin joissa olen ajanut ja on ilman muuta suuri sääli, ilman omaa syytäni, että en saa mahdollisuutta kääntää sitä vauhtia kilpailutuloksiin, Kimiläinen harmittelee.

Sarjan pistejohdossa kahden osakilpailun jälkeen on avausosakilpailun Hockenheimissa voittanut Jamie Chadwick, mutta toisena oleva, Zolderin voittaja Beitske Visser, on jäänyt britistä vain kuusi pistettä. Misanon jälkeen kausi jatkuu Saksan Norisringillä heinäkuun alussa. Kimiläinen tottakai toivoo, että pääsisi viimeistään silloin mukaan radalle.

– Toivon, että kuntoudun täysin Norisringin osakilpailuun mennessä, jotta voin päättää kauden kolmeen vahvaan suoritukseen Norisringillä, Assenissa ja Brands Hatchissa, Kimiläinen päätti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit