MOTORSPORT

Emma Mäkinen toteutti F1-unelmansa – “Aivan unohtumaton kokemus”

Rata-autoilun SM-sarjan Kemoran kilpailuviikonloppuun valmistautuva Mad-Croc Racingin Emma Mäkinen pääsi Alastaron moottoriradalla testaamaan, millainen hänen V1600-luokan Mini Onen suorituskyky on Speedpassionin Williams FW29 2007 F1-autoon verrattuna.

– Huikeaa! Aivan unohtumaton kokemus. Omaan Miniini verrattuna? Niin, kannattaako autoja edes verrata toisiinsa. Ja en oikein osaa verratakaan, koska autot ovat kaikilta osin niin kaukana toisistaan, 19-vuotias Emma Mäkinen kommentoi tuoreeltaan F1-kokemuksensa jälkeen.

Mäkisen ajama ja Speedpassionin omistama aito Williams F1-auto on osa perinteikkään brittitallin historiaa. Kyseisellä autolla kaudella 2007 ajoi kilpaa mm. viime vuoden F1-maailmanmestari Nico Rosberg, sekä Itävallan Alexander Wurz. Cosworthin virittämän 650-hevosvoimaisen V8-moottorin suorituskyvyn Mäkinen tulee muistamaan lopun ikänsä.

– F1-auton kiihtyvyys oli se, joka teki minuun suurimman vaikutuksen. Mutkissa ajoni oli sellaista sunnuntaiajelua, mutta kun suoralla painoin kaasupoljinta syvemmälle, niin auton kiihtyvyys oli jotain sellaista, mitä ei ole koskaan kokenut. Suurin yllätys oli se, että formula ykkösellä ajaminen oli enemmän fyysisemmän tuntuista kuin odotin sen olevan. Viiden kierroksen ajo meni nopeasti. Keskityin vain siihen, että pidän auton vakaasti radalla, Mäkinen sanoo.

Mäkinen varsinainen leipätyö V1600-luokan SM-sarjassa jatkuu tulevana lauantaina Kemoran moottoriradalla. SM-kauden aikana ajetaan kaikkiaan viisi kilpailuviikonloppua ja yhteensä 10 SM-starttia. Kausi päättyy syyskuun lopulla Alastaron moottoriradalle. Mäkinen ajaa V1600-luokan SM-sarjassa avausviikonlopun jälkeen neljäntenä.

Lue myös! Rata-SM vierailee lauantaina Kemorassa – “Kilpa-autoja Legendseistä kuorma-autoihin” (11.7.2017)

Teksti ja kuva: Mad-Croc Racing Mäkisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com