Emma Mäkiselle kolme kakkossijaa Sisun ratissa – “Hyvät fiilikset jäi”

28.7.2021 / 16:54
Huippuluokan ratakuorma-auto on komea ja uljas näky (Kuva: Vesa-Matti Luoma).

[ A- ] / [ A+ ]

Ratakuorma-autot kilpailivat kansallisten osakilpailujen merkeissä Kemoran radalla Vetelissä viime viikonloppuna.

Mukana Kemoran viikonlopussa nähtiin myös GRX Mad-Croc Truck Racing -tiimin Emma Mäkinen, 23, joka oli lainannut kaluston kilpailuihin isältään Mika Mäkiseltä. Vaikka Emma Mäkiselle kilpailukokemus huipputehokkaan Sisu-rekan ratissa olikin vasta toinen, niin siitä huolimatta tuloksena oli aika-ajojen nopein aika, kolmesta kilpailulähdöstä yhtä monta kakkossijaa, sekä lisäksi vielä kahden kilpailulähdön nopein kierrosaika.

– Kivaa oli, mutta varmuutta ja rohkeutta pitäisi hankkia lisää. Tilaa tämän kokoluokan kilpa-autoilla on radalla todella vähän. Paalupaikka oli hyvä juttu, mutta se etu meni epäonnistuneeseen lähtöön. Minulla ei ole kokemusta lentävästä lähtötavasta ja jäin heti lähtökiihdytyksessä ja annoin muille ihan liikaa tilaa. En vain osannut hahmottaa Sisun ulkomittoja riittävän tarkasti, eikä minulta sen jälkeen löytynyt rohkeutta ajaa muiden sekaan, Mäkinen kommentoi.

Kemorassa viikonlopun ykkösnimi oli Sami Ojanen, joka ajoi voittoon kaikissa kolmessa kilpailulähdössä. Ensimmäisessä kilpailulähdössä Ojasen ja Mäkisen ero ruutulipulla oli reilu sekunti ja toisessa kilpailulähdössä reilut kaksi ja puoli sekuntia.

– Ojanen ajoi tällä kertaa kovempaa (ensimmäisessä kilpailulähdössä) ja en päässyt missään kohtaa hänestä ohi. Lähellä olin koko ajan, mutta ohituspaikkaa ei siunaantunut. Toisessa startissa pääsin kertaalleen jo ohi, mutta Ojanen pystyi ohittamaan minut uudelleen, Mäkinen kertasi kilpailutapahtumia.

Tiedotteessaan Mäkinen sanoi, että viikonlopun parhaasen vauhtiin hän ylsi kolmannessa kilpailulähdössä. Sen osoitti myös kello, sillä tappiota Ojaseen nähden jäi lopulta vain 0,894 sekuntia.

– Kytkin reistaili, eikä vaihteet menneet enää kunnolla päälle. Olin monta kertaa todella lähellä ohitusta, mutta kun ajoin mutkasta ulos, vaihde pomppasi useamman kerran vapaalle, veto loppui ja ne ohitustilanteet kuivuivat siihen, Mäkinen harmitteli.

Mäkisen mukaan lisää Sisu-kilpailuja saattaa tulla ohjelmaan vielä tänä vuonna, mutta siinä asiassa lopullisen päätöksen tekee tallipäällikkö eli tässä tapauksessa Emman isä Mika.

– Hyvät fiilikset kisoista jäi. Jos viimeisessä startissa kytkin olisi toiminut niin olisi ollut kiva nähdä mihin vauhtini olisi riittänyt. Olin saanut uskallusta ajamiseeni selvästi enemmän. Mutta näillä mennään. Ojasella oli sen verran enemmän kisakokemusta, joka tällä kertaa ratkaisi. Mahdollisesti ajan vielä tänä vuonna Sisulla lisää kisoja. Jos se mahdollisuus tulee, Emma Mäkinen päätti.

Kemoran tulokset

1. kilpailulähtö

1) Sami Ojanen (Mercedes-Benz) 16.35,215
2) Emma Mäkinen (Sisu) + 1,279
3) Henri Pulkkinen (Scania) + 1.28,309

2. kilpailulähtö

1) Sami Ojanen (Mercedes-Benz) 16.56,577
2) Emma Mäkinen (Sisu) + 2,524
3) Jarmo Kinnunen (Sisu) + 6,034

3. kilpailulähtö

1) Sami Ojanen (Mercedes-Benz) 17.02,608
2) Emma Mäkinen (Sisu) + 0,894
3) Sulo Koivuniemi (Mercedes-Benz) + 22,268

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit