Endurokuningas Juha Salminen rallicrossin SM-sarjaan: “Hyvät mahdollisuudet pärjätä”

6.2.2017 / 12:39
Tuohon käteen! Juha Salminen (vas.) ja Jarkko Mikkola sopivat, että Salminen ajaa rallicrossin SM-sarjassa 2017. (kuva: Nita Korhonen)

[ A- ] / [ A+ ]

Enduron elävä legenda, 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta lajista haalinut Juha Salminen tekee uuden aluevaltauksen ja tulee kisaamaan kaudella 2017 rallicrossin SM-sarjassa.

Enduron 13-kertainen maailmanmestari Juha Salminen osallistuu rallicrossin SM-sarjan kaikkiin viiteen osakilpailuun kaudella 2017. Salminen tulee kisaamaan SRC-luokassa Flying Low Motorsport -tiimissä.

– Tiimi kysyi mua ihan suoraan, että olisiko kiinnostusta tällaiseen projektiin lähteä. Koko homma tuli ihan puun takaa, Salminen myöntää.

Hetken harkittuaan mies päätti kuitenkin tehdä hypyn tuntemattomaan.

– Vaikea tietysti oli mihinkään sarjaan ensin sitoutua, mutta homma oli sen verran houkutteleva. Ei mua noihin autohommiin tarvitse hirveästi houkutella, että lähden mukaan, Salminen naurahtaa.

Flying Low Motorsport on vuonna 2010 perustettu Suomen eturivin rallicross-tiimi, joka on kisannut menestyksekkäästi kuusi vuotta rallicrossin SM-sarjassa.

Kilpa-autoprojektin ympärille perustetun tiimin toiminta-ajatuksena on esitellä uusia ratkaisuja ja toimintamalleja kaikilla osa-alueilla. Tiimin vankka ammattitaito, ennakkoluuloton asenne ja hyvät tukiverkostot vakuuttivat myös Salmisen.

– Auton pitäisi olla hyvä ja tiimi on ollut hommassa mukana vuosia ja on ihan pro-tason poikia, Salminen toteaa.

Kilpa-auto on Flying Low Motorsportin itse suunnittelema ja rakentama, yli 400 hevosvoimainen VW Scirocco. Kilpakaluston suunnittelun lähtökohtana on ollut esitellä täysin uusia ratkaisuja ja suomalaista huippuosaamista. Peter Helenius on saavuttanut autolla edellisillä kausilla kolme SM-mitalia.

Tiimipäällikkö Jarkko Mikkola on luonnollisesti iloissaan päästessään kiinnittämään Salmisen kaltaisen huipputähden tiimiinsä.

– Juhan saaminen tiimiin on upea juttu ja olen varma, että myös hän tulee nauttimaan tulevasta kaudesta. Meillä on aina panostettu kilpakaluston rakentamisen ja kilpailumenestyksen lisäksi kaikkeen ympärillä pyörivään. Olemme antaneet hyvin vapaat kädet toteuttaa itseään. Tärkeintä on, että kaikilla on hyvä meno päällä, niin kyllä siitä yleensä syntyy kohtuullinen lopputuloskin, Mikkola taustoittaa.

Lopen Urheiluautoilijoita edustavalla Salmisella on pitkän moottoripyöräuran lisäksi parin vuoden kokemus myös ralliauton ratista. Rallicross-auto eroaa kuitenkin ajettavuudeltaan hyvin paljon muiden lajien autoista. Lähdön onnistuminen on erittäin tärkeää ja auton ajo-ominaisuuksia joudutaan uhraamaan hyvän lähtökyvyn saavuttamiseksi. Lisäksi rallicross-rata muodostuu sekä sora- että asfalttiosuuksista, mikä vaatii täysin omanlaisensa ajotavan ja ajolinjat.

– On sitä kaikenlaisilla vehkeillä tullut vedettyä, mutta rallicrossi lajina on ihan uusi. Toki olen sitä seurannut, mutta oikeastaan ensimmäinen kosketus tulee sitten keväällä, kun päästään radalle, Salminen myöntää.

Menestystä 13 henkilökohtaisen enduron maailmanmestaruustittelin ja seitsemän joukkuemaailmanmestaruuden verran saalistanut Salminen lähtee kauteen realistisin tulosodotuksin.

– Aika vaikeahan on vetää mitään tiukkoja odotuksia, mutta jos nyt peilaa siihen, mitä autolla on tehty ja mitä auto on ja mitä tiimi on, niin ihan hyvät mahdollisuudet on pärjätä. Sehän ei ole sitten kuin itsestä kiinni. Mutta sen aika näyttää. Kunhan pääsee nyt ekan kerran ajamaan. Katsotaan mitä siitä tulee, mutta kaikkeni tietysti yritän.

Viisi osakilpailua käsittävä rallicrossin SM-sarja käynnistyy Hyvinkäältä 27. toukokuuta.

Lähde: Moottoriurheilu.tv:n tiedote


Facebook kommentit