Enni Mälkönen Hämeenlinnan vuoden naisurheilija – “Seuratkaa unelmianne”

10.2.2023 / 20:33
Enni Mälkönen kilpailee rallin MM-sarjassa (Kuva: Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kartanlukija Enni Mälkönen on valittu Hämeenlinnan vuoden naisurheilijaksi.

Rallin kartanlukijat saivat tällä viikolla ansaitsemaansa arvostusta, kun viime vuonna rallin MM-sarjassa kartanlukijoiden WRC3-luokan mestaruuden voittanut Enni Mälkönen, 32, palkittiin Hämeenlinnan vuoden parhaana naisurheilijana. Mälkönen teki viime vuonna rallin MM-sarjassa historiaa nousemalla ensimmäiseksi naiseksi, joka voittaa MM-sarjan virallisen kilpailuluokan mestaruuden.

– Pienestä pitäen olen ollut autojen kanssa tekemisissä. Isä on innokas auto- ja rallimies, joten oli aika luonnollista, että pienenä “viliskanttina” pyörin moottoriöljyn seassa innokkaasti auttamassa. Kun ikää karttui, oli aika lopulta kokeilla kartturin paikalla. Debyytti tapahtui alkuvuodesta 2012 Anssi Laurellin kyydissä, Mälkönen muisteli uransa alkuvaiheita tällä viikolla julkaistussa Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten ralliliitteessä.

Mälkösen mukaan varsin nopeasti debyytin jälkeen nälkä ja tavoitteellisuus lajia kohtaan kasvoivat ja jo heti seuraavana vuonna edessä oli debyytti rallin SM-sarjassa. Infrarakennusalalla insinöörinä toimiva Mälkönen on urallaan ehtinyt saavuttaa luokkavoittoja ja palkintosijoituksia rallissa niin MM-, EM- ja SM-sarjassa, kuin myös Historic EM-sarjassa.

Yhteistyö Sami Pajarin kanssa käynnistyi Rovaniemen MM-rallissa helmikuussa 2021 ja nyt käynnissä on kaksikon toinen täysi kausi samassa kabiinissa. Parhaillaan Pajari ja Mälkönen kilpailevat Ruotsin MM-rallissa, taistellen tiukasti WRC2-luokan kärkisijoista. Samaan aikaan, kun länsinaapurissamme ajetaan MM-pisteistä, ajetaan lauantaina Mälkösen kotiseudulla Historic Rally Trophy -sarjan kauden toinen osakilpailu, Hämeenlinna Historic Rally.

– Ilman Ruotsin MM-rallia olisin takuulla katsomassa ja kannustamassa kisaajia. Haluan lähettää tsempit kaikille kilpailijoille ja etenkin nuoriso-osaston kilpailijoille. Seuratkaa rohkeasti unelmianne ja uskokaa itseenne, sekä mahdollisuuteen kulkea reittiä kohti päämäärää myös haasteiden keskellä. Kovalla työllä voi oikeasti saavuttaa unelmia, Mälkönen muistuttaa.

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy ja Kanta-Hämeen Urheilutoimittajat jakoivat palkinnot Hämeenlinnan vuoden 2022 parhaille urheilijoille Hämeenlinnan Raatihuoneella aiemmin tällä viikolla.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Hämeenlinna Historic Rally -kilpailun katsojaopas

 

Solbergin pohja-aika oli jo lähes kiveen hakattu – Sitten paikalle saapui Pajari


Facebook kommentit