Erkka Korpiaho mukaan rallin ja rallisprintin SM-sarjoihin

24.11.2016 / 16:11
Erkka Korpiaho nauraa, että Mitsubishin ohjausvaihde pitäisi lähettää Ruotsiin korjattavaksi: "Pitäisi saada nopeampi, koska refleksit ovat iän myötä hidastuneet". (ajokuva: KK Motorsport Kari Kallio)

[ A- ] / [ A+ ]

Ratamoottoripyöräilyssä 15 Suomen mestaruutta saavuttanut Erkka Korpiaho siirtyy nyt tosissaan neljän renkaan päälle. Nelisen vuotta rallia harrastanut Korpiaho ajaa ensi vuonna sekä rallin että rallisprintin SM-sarjan.

Marttilalaisen Korpiahon, 48, ajokkina molemmissa sarjoissa on Mitsubishi Lancer Evolution 6. Vaikka auto on mallina jo iäkäs, on se edelleen A-ryhmän vireisenä kilpailukykyinen.

– Niitä on kolme tässä kotona. Kaksi rakennetaan ralliin ja yksi rallisprintiin. Osia olisi neljänteenkin autoon. Alttius turmiin on sen verran suuri, että nyt mennään näillä Evo6:lla, Korpiaho nauraa.

– Monet jäähdyttelevät Neste Rallissa 50 vuotta täyttäessään. Minäkin ajattelin tähdätä siihen, eli 2018 olisin siellä mukana, toki Vetomiesten puolella, Korpiaho lisää.

Ratamoottoripyöräilyssä MM- ja EM-sarjassakin vauhtiaan 90-luvulla kokeillut Korpiaho on ralliautoilijana vielä aloittelija.

– 2012 heitin prätkähanskat naulaan, ja parin viikon päästä olin Liedossa ajamassa rallisprintiä. En ollut ajanut metriäkään soralla, mutta siellä sitä oltiin lähtövaloissa Mitsun kanssa. Tämä vuonna Turun SM-rallissa tuli 1000 erikoiskoekilometriä täyteen, eli ihan alussa tässä vasta ollaan. Koko ajan oppii uutta, ja onhan sen vauhdin ihan oikeastikin noustava, jos tosissaan aikoo SM-sarjaa ajaa, Korpiaho sanoo.

– Vauhti on kuitenkin kasvanut koko ajan. Nopealla tiellä vauhti on oikeinkin hyvää.

Moottoriradoilla lähes 300 km/h vauhdissa kouliintunut silmä löytää nopeilla teillä oikeat ajolinjat verraten helposti.

– On siitä apua. Osaa ehkä paremmin arvioida mutkia ja etäisyyksiä, Salon UA:ta edustava kuski miettii.

Nuotti on haaste

Erkka Korpiaho sanoo, että suurin työmaa on nyt nuotituksessa.

– Takana on vasta kolme nuottikisaa, ja osa niistäkin on jäänyt aika lyhyeen. Ongelma on siinä, että ajan valitettavasti liikaa silmällä. Nuotitusta on kehitettävä. Se on ratkaiseva tekijä, jos aikoo saada tuloksia aikaan ja ettei menisi auto paskaksi, Korpiaho puntaroi.

Tavoitteet ovat toistaiseksi maltilliset. Rallissa Korpiaho ajaa yleisessä luokassa, mutta rallisprintissä junioreiden puolella.

– Ensi vuosi on rallissa opettelua. Tunturiin emme lähde lainkaan, koska budjetti kuolisi heti. Jotenkin sitä haaveilee, että jos elämässään pääsisi edes kerran erikoiskokeen pohja-aikaan tai ainakin hyvin lähelle. En lähde kuitenkaan turhaan ajamaan, vaan ihan tosissaan. Kyllä kympin joukkoon on kuitenkin tähdättävä, Korpiaho korostaa.

– Sprintin puolella pitää kokeilla kärkeen ja yrittää jopa sitä mestaruutta. 4-vetoluokassa kilpailu on vaan tosi kovaa, Korpiaho tietää.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös: Marcus Grönholm hakee uutta suomalaista rallitähteä


Facebook kommentit