Erno Kinnunen teki Joensuussa täydellistä työtä – “Itäralli kruunasi alkukauden”

7.3.2018 / 11:48
Erno Kinnunen, Ville Mäkelä ja voittokuohuvat Itärallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeisessä osakilpailussa Joensuussa viime lauantaina SM4-luokassa tahtipuikkoa heilutti Erno Kinnunen, joka kuudella ajetulla erikoiskokeella repäisi voittomarginaalia kuuden ek-pohja-ajan myötä toiseksi ajaneeseen Tomi Vileniukseen nähden reilut 41 sekuntia.

Joensuussa SM4-luokassa mukana nähtiin kahdeksan kilpailijaparia. Erno Kinnunen nappasi luokan johtopaikan haltuunsa heti ensimmäisellä erikoiskokeella ja kolmen peräkkäisen pohja-ajan myötä huoltotauolle saavuttaessa johtoasema toisena olleeseen Tomi Vileniukseen nähden oli 9,5 sekuntia. Myös Vilenius ylsi pohja-aikaan, sillä Kinnunen ja Vilenius jakoivat toisella erikoiskokeella nopeimman ajan.

Heti huoltotauon jälkeen Kinnunen onnistui iskemään rallin pisimmällä erikoiskokeella Oskolassa sellaisen pohja-ajan, että voittotaistelu oli käytännössä ohi. Vilenius hävisi reilun 36 kilometrin matkalla 17 sekuntia ja kokonaistilanteessa ero Kinnuseen oli kasvanut jo 26,5 sekuntiin, kun ajamatta oli enää kaksi erikoiskoetta.

– Olin päättänyt iskeä Oskolassa ja se suunnitelma onnistui. Kovan pohja-ajan ansiosta lähes triplasin hallussa olleen etumatkan. Siellä onnistuttiin tosi hyvin, paljon kovemmin en sitä olisi pystynyt ajamaan, Kinnunen hehkutti kilpailun jälkeen.

Kinnunen teki Joensuun SM-rallissa lopulta täydellistä työtä, sillä kiteeläinen ajoi pohja-ajan kaikille erikoiskokeille. Voitto oli Kinnuselle SM4-luokassa toinen peräkkäinen, sillä myös edellisestä osakilpailusta Mikkelistä tuli ykkössija. Kauden avanneessa Rovaniemen SM-rallissa Kinnunen ajoi SM4-luokassa toiseksi. Tulosrivi 2-1-1 oikeuttaa luokan SM-pisteissä talvikauden jälkeen ykkössijaan.

– Tosi tyytyväinen voi olla talven kolmeen osakilpailuun. Avauskisassa tekniikkamurheet veivät voittomahdollisuudet, mutta sen jälkeen kaksi osakilpailua on sujunut hienosti. Itäralli kruunasi alkukauden. Tiestö oli haastavaa ja pystyin ajamaan melko ehjän kisan. Toisella erikoiskokeella osuin lumipenkkaan ja hetken matkaa mentiin ojan reunalla. Sen jälkeen ajorytmi vähän katosi, Kinnunen kertasi kilpailun kulkua.

Vileniuksen kausi Rovaniemellä käynnistyi keskeytyksellä, mutta Mikkelistä ja Joensuusta tuli kaksi palkintosijaa. Mikkelin kolmannen sijan jatkoksi Vilenius ajoi Joensuussa toiseksi.

– Haastavat tiet. Kyllähän me yritettiin ajaa tänään ja penkkoja käytettiin paljon hyväkseen. Onnikin oli meidän puolella, aina nousi auto tielle takaisin. Ihan hyvä päivä. Kyllä kakkossija tyydyttää. Meillä on vuosien varrella ollut niin paljon huonoa onnea, niin on tämä hieno juttu. Kesäkautta odotetaan kovasti, kesällä on kiva ajaa, Vilenius kommentoi.

Kolmanneksi ajoi SM-pisteissä toisena, kahdeksan pisteen päässä Kinnusesta oleva Jussi Teppo, joka hävisi Kinnuselle Joensuussa lähes puolitoista minuuttia. Tepon tulosrivi SM-sarjan talvikaudesta on 1-2-3.

– Huollon jälkeen mietin, että kun akku meni rikki, että päästäänkö edes maaliin asti. Kyllähän tämä voitto oli siinä mielessä, että maaliin asti päästiin. Muita ongelmia ei oikeastaan ollut koko päivän aikana. Yritettiin tulla se mitä pystyttiin ja tuon verran sitä sitten lopulta jäätiin. Kesä on vielä auki, mutta toisena ollaan pisteissä, niin nythän siinä olisi hyvä sauma ajaa oikeasti SM-mitalista, Teppo pohti Itärallin maalissa.

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyy toukokuussa Kouvolassa.

Joensuun SM-rallin SM4-luokan tulokset

1) Erno Kinnunen 56.05,8
2) Tomi Vilenius + 41,4
3) Jussi Teppo + 1.21,3
4) Sami Korvola + 2.12,5
5) Joni Toivanen + 2.38,0

SM4-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailua

1) Erno Kinnunen 75
2) Jussi Teppo 67
3) Harri Korkiakoski 34
4) Tomi Vilenius 33
5) Eerik Jussila 20

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit