Erno Kinnunen vei SM4-luokan mestaruuden Kiteelle – “Kauden päätavoite saatiin kotiin”

2.10.2018 / 08:33
Erno Kinnuselle nyt tullut SM-titteli on uran ensimmäinen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kiteeläinen Erno Kinnunen varmisti uransa parhaan saavutuksen, kun rallin SM-sarjan päätöskisan kolmas sija sinetöi hänelle Suomen mestaruuden kaksivetoisten autojen SM4-luokasta.

Honda Civicillä kilpaileva Erno Kinnunen ja kartanlukija Ville Mäkelä aloittivat Turun osakilpailun maltilla, koska lähtökohdat olivat selkeät: sijoitus kärkiryhmässä takaisi SM-tittelin. Perjantai-illan pimeydessä kaksikko joutui antamaan tasoitusta, kun osa lisävaloista petti toisella erikoiskokeella.

– Siinä sai sihdata aika sokkona vielä kolmannen pätkän. Päätin ajaa rauhallisesti, kun tuollaisessa tilanteessa ei sovi höntyillä, Kinnunen totesi helpottuneena kisan jälkeen.

– Toinen kisapäivä lauantai vedettiin tasaisesti luokan kolmannella sijalla. Oikeastaan koko kisan ajan seurailtiin vain toisena sarjassa olleen Jussi Tepon vauhtia. Tarkalla ajolla tuttu kilpakumppani pysyikin takana. Tiettyä jännitystä oli ilmoilla koko viikonlopun, mutta täytyy myöntää, että aivan kisan lopulla jännitti oikein tosissaan. Perhosia oli vatsassa, Kinnunen tunnusti.

Kinnunen vei SM4-luokan nimiinsä lopulta 15,5 pisteen erolla ennen toiseksi sijoittunutta Teppoa.

– Lopputulos oli tietenkin hieno, kun kauden päätavoite eli mestaruus saatiin ajettua kotiin. Kiitokset kaikille tukijoille, meidän koko tiimille ja reiluille kilpakumppaneille, Kinnunen päätti.

Turun SM-rallin SM4-luokan tulokset

1) Mikko Heikkilä (Honda) 55.14,8
2) Jori Nousiainen (Citroen) + 1.49,4
3) Erno Kinnunen (Honda) + 2.03,1
4) Jussi Teppo (Honda) + 2.23,8
5) Jonna Olkoniemi (Citroen) + 6.00,9

SM4-luokan loppupisteet kaudella 2018

1) Erno Kinnunen (K-KUA) 135
2) Jussi Teppo (YkUA) 119,5
3) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 112,5
4) Tomi Vilenius (PoSUA) 51
5) Jonna Olkoniemi (KR-Team Ry) 40

Teksti: Jarno Saari, Erno Kinnusen tiedotus


Facebook kommentit