Eroselle kauden kolmas palkintosijoitus rallin SM-sarjassa – “Treenit jäivät turhan vähiin”

22.5.2017 / 16:39
Janne Eronen ajoi Riihimäellä SM2-luokassa kolmanneksi (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Janne Eronen saavutti tämän kauden kolmannen palkintosijansa Rallin SM-sarjasta, kun kesäkausi käynnistyi Riihimäki-rallin merkeissä. Kelpo tuloksesta huolimatta RTE-Motorsportin kuljettaja ei ollut täysin tyytyväinen kilpailun kulkuun.

Janne Eronen ja kartanlukija Ville Mäkelä sijoittuivat lopulta nelivetoisten autojen SM2-luokassa kolmanneksi, mutta vierailivat kahteen otteeseen myös luokan toisella sijalla.

– Ennakkovalmistelut menivät vähän vihkoon ja treenit jäivät turhan vähiin. Vasta kisaviikon keskiviikkona pääsin ajamaan noin 30 kilometriä testiä. Silloin kaikki tuntui hyvältä, Eronen kertoili.

– Ensimmäinen erikoiskoe meni ihan ok, mutta pientä hakemista oli vielä ajamisessa. Asfaltilla ajetut yleisö-ek:t eivät ole minulle ollenkaan mieluisia, joten ne kaksi pätkää tultiin todella varovasti.

Tauon jälkeen Mitsubishi-kuskin tarkoitus oli hyökätä, mutta etuvanne vaurioitui, kun se sai kovan osuman.

– Onneksi renkaassa sentään säilyi ilmat. Vanne tosin hankasi jarrusatulaan, eikä rengas pyörinyt kunnolla. Viimeiset pätkät yritin ajaa Timo Mäenpään eroa kiinni, mutta ei aivan onnistuttu, kun eroa jäi 1,2 sekuntia, Eronen summasi.

Sarjajohtaja Eerik Pietarinen ajoi luokkavoittoon ollen puolisen minuuttia taisteluparia Mäenpää-Eronen nopeampi. SM-sarja jatkuu Kouvolassa 10. kesäkuuta ja silloin Janne Eronen toivoo onnistuneita vetoja paksummalla siimalla.

Lähde: RTE-Motorsportin tiedote


Facebook kommentit