Esa Ruotsalainen hyppää ensi kaudella SM2-luokkaan – “Tämä oli tiimille oivallinen testikilpailu”

23.10.2017 / 11:58

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM4-luokan hopeamitaliin päättänyt Esa Ruotsalainen laittoi tutun Honda Civicin myyntiin ja hankki juuri nelivetoisen Mitsubishi Lancer Evo9 -mallin. Paluu nelivetoisen auton rattiin kolmen vuoden tauon jälkeen toi Ruotsalaiselle Peurunkarallista viidennen sijan.

Saarijärven UA:ta edustava Esa Ruotsalainen kilpaili nyt nelivetoisella autolla ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen, kun lauantaina ajettiin perinteinen Peurunkaralli Laukaan ympäristössä. Rallin voittoon ajoi tuore SM1-luokan Suomen mestari Teemu Asunmaa Skoda Fabia R5:lla ja toinen oli Jari-Matti Latvala harrasteautollaan, Toyota Celicalla.

Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen sijoittuivat rallin yleiskilpailussa viidenneksi, jääden voittajalle 33,6 sekuntia viiden erikoiskokeen kisassa.

– Tämä oli tiimille oivallinen testikilpailu. Tosi liukasta oli, eikä meillä ollut keliin sopivia pehmeämmän seoksen renkaita käytössämme, Ruotsalainen kertasi.

Vauhti nousi kisan edetessä, kun tuntuma uuteen kilpuriin kohentui. Lopussa Ruotsalainen oli jo lähellä kärkeä, viimeisellä erikoiskokeella hän oli kolmas ja onnistui voittamaan Latvalan.

– Sain loppua kohden ajoon rohkeutta ja auto tuntui myös todella hyvältä. Ensi vuotta ajatellen saimme jo nyt tärkeitä kilometrejä alle. Nyt on kausi 2017 paketoitu ja haluan kiittää yhteistyökumppaneitani, tiimiäni, sekä kaikkia matkan varrella kannustaneita. Nyt katseet ja ajatukset suunnataan kohti ensi kautta ja SM2-luokan kisoja, Ruotsalainen päätti.

Lue myös!

Asunmaa päätti kauden Peurunkarallin voittoon – ”Meni niin kuin suunniteltiin” (21.10.2017)
Latvalalla ja Hännisellä poikkeuksellinen Walesin MM-rallin kenraali – ”Viimeisen päälle hyvä fiilis” (21.10.2017)
Tässäkö SM-sarjan ensi kauden musta hevonen? – Pynnösellä lupaava debyytti Skodan ratissa (21.10.2017)

Teksti ja kuva: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit