Esa Ruotsalainen odottaa kovaa kisaa Mikkelin SM-rallista

25.2.2016 / 15:57
Kuva: Jarno Saari

[ A- ] / [ A+ ]

Ralli SM -kauden toinen osakilpailu koittaa Mikkelissä tänä viikonloppuna kaksipäiväisen SM Vaakuna-Rallin merkeissä. Perjantaina kilpailijat ensin nuotittavat rallireitin ja itse kilvanajo starttaa alkuillasta kahden erikoiskokeen myötä. Lauantaina edessä on täysi kisapäivä ja kuusi lumista erikoiskoetta.

Saarijärven UA:n Esa Ruotsalainen avasi kautensa SM4-luokan kolmannella sijalla Rovaniemellä. Nyt tähtäimessä on uusi palkintosijoitus.

– Todella kova taso on nyt meidän luokassamme. Voidaan ehdottomasti puhua kovatasoisimmasta kaksivetoluokasta. Vaikka lähdemme toki saalistamaan voittoa, nyt on kärkikaartin oltava tyytyväinen, jos kolmen joukkoon kykenee ajamaan, Honda-kuljettaja toteaa.

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen ajoivat ennakkotestit viime viikonvaihteessa ja se testi tulikin tarpeeseen:

– Oikein hyvissä ja talvisissa olosuhteissa pääsimme tulevaan ralliin valmistautumaan. Testeissä haimme hieman uusia alustansäätöjä ja siltä osin kalusto saatiinkin kunnon iskuun.

– Testeissä huomattiin, että Arctic Rallissa vioittunutta vaihdelaatikkoa ei saatu huollosta huolimatta toimimaan edelleenkään toivotulla tavalla.

– Onneksi saimme uuden vaihteiston alkuviikon aikana. Toivottavasti nyt pääsemme keskittymään olennaiseen eli tekemään mahdollisimman hyvää suoritusta SM Vaakuna-Rallissa, Esa jatkaa.

Viime vuonna Mikkelin osakilpailussa Ruotsalaisen autokunta oli luokkansa kolmas. Varsin hyvää menestystä on saavutettu myös kolmesta edellisestä SM-rallista, joista tuloksena on yksi voitto ja kaksi kolmatta sijaa.

Lähde: Esa Ruotsalainen


Facebook kommentit