Esa Ruotsalainen tavoittelee Riihimäellä nousua SM4-luokan pistejohtoon – “Odotettavissa kovaa vääntöä”

19.5.2017 / 17:10
Esa Ruotsalainen Tahkorallissa maaliskuussa (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaihtelevalla menestyksellä Rallin SM-sarjassa alkukaudella kilpaillut Esa Ruotsalainen tavoittelee nyt nousua SM4-luokan pistejohtoon. Honda-kuljettaja päätti talvikauden voitokkaasti Tahkolla, jonka lisäksi saavutuksena on luokan kakkossijan pisteet Mikkelistä.

Vastaavasti kauden avauskisa jäi epäonnisesti kesken tekniikkamurheiden vuoksi. Tämä tulossaldo riittää Saarijärven UA:n kuljettajalle sarjataulukossa toiseen sijaan, mutta eroa Erno Kinnuseen on vain yksi piste. Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen pääsivät aloittamaan kesäkauteen valmistautumisen vasta vapun jälkeen, kun ralliauto kävi läpi mittavan huollon kevään aikana.

– Meillä oli testikilpailu suunnitelmissa toukokuun alkuun, mutta kevään sesonkiaika töiden parissa esti osallistumisen, totesi rakennusten Soklex-perustusvalumuottien parissa päivätyönsä tekevä Ruotsalainen.

– Saimme kuitenkin ajettua oikein hyvät soratestit ja myös nuottitreeniä tehtyä. Auton voimansiirtoon tehtiin pieniä lukkomuutoksia. Tärkeintä olisi päästä ajamaan ehjä kisa ilman tekniikkamurheita ja sitten niillä eväillä nousta sarjakärkeen.

– Nyt on mukavaa päästä taas kilpailemaan ja toki se on hienoa ajaa SM-rallissa numerolla 1. Odotettavissa on jälleen kovaa vääntöä luokkavoitosta, ensimmäisenä kuljettajana reitille suuntaava Ruotsalainen hehkuttaa.

Lähde: Esa Ruotsalaisen tiedote


Facebook kommentit