Esa Ruotsalainen tavoittelee SM2-luokan Suomen mestaruutta – “Testiä ajettu ja vähän säädetty”

25.1.2018 / 05:42

[ A- ] / [ A+ ]

Hopeamitalin rallin SM-sarjan kaksivetoisten luokasta viime kaudella pokannut Esa Ruotsalainen suoritti kaluston vaihdon ja siirtyi nelivetoisten SM2-luokkaan.

Saarijärven UA:ta edustava Esa Ruotsalainen kilpailee tällä kaudella Mitsubishi Lancer Evo9 -autolla. Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen lähtevät tulevan viikonlopun Arctic Lapland Ralliin hyvin valmistautuneena.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä, kun uutta intoa hommaan on tuonut uusi auto ja uusi luokka. Hienoa olla täällä Tunturissa kovan ponnistelun päätteeksi, totesi nuotitusjaksolta tavoitettu Ruotsalainen.

– Autoa on huollettu ja valmisteltu tammikuun aikana. Testiä on ajettu ja vähän säädetty. Sen jälkeen se sai näyttävän värityksen ennen Rovaniemelle lähtöä. Luottavaisin mielin startataan kauteen ja yritetään toki olla “podiumilla” heti avauskisasta lähtien, Ruotsalainen sanoo.

Koko kauden osalta tavoite on olla loppupisteissä ykkönen, kun kaikki osakilpailut on ajettu.

– Koko kauden tavoite on mestaruus, mutta taso luokassa ja koko SM-sarjassa on tällä hetkellä niin kova, ettei nelivetoluokissa helppoja pisteitä aja kukaan, Ruotsalainen muistuttaa.

Kaksipäiväinen rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu Arctic Lapland Ralli, Tunturiralli, käynnistyy perjantaina.

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus
Kuva: Mika Sorsa / Jyväskylän Kopioteam


Facebook kommentit