Esa Ruotsalainen voittojahtiin onnistuneiden testien kautta – “Nyt auto tottelee entistäkin paremmin”

14.2.2018 / 06:23
Esa Ruotsalainen oli Tunturirallissa SM2-luokan ykkönen (Kuva: Hannu Rainamo).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime kaudella Rallin SM-sarjan kaksivetoisten luokan hopeamitaliin päättänyt Esa Ruotsalainen onnistui hienosti luokan ja kilpailukaluston vaihdossa, kun tämä vuosi alkoi voittoisasti Tunturirallissa.

Mitsubishi Lancer Evo9 -kalustoon siirtynyt Esa Ruotsalainen ajoi lähes virheettömän suorituksen avauskilpailussa, jonka myötä hallussa on SM2-luokan pistetaulukon kärkipaikka. Saarijärven UA:ta edustava Ruotsalainen kilpailee nelivetoisella autolla kolmen vuoden tauon jälkeen. Kilpailukykyinen vauhti on löytynyt omista testeistä.

– Sunnuntaina ajettiin ja saatiin kunnon treenit alle. Hieman kokeiltiin eri säätöjä, joilla haettiin pieniä juttuja omaan ajotyyliin liittyen. Nyt auto tottelee entistäkin paremmin kuljettajaa, Ruotsalainen raportoi.

– Hyvillä ennakkotunnelmilla lähdemme kohti tulevaa Mikkelin viikonloppua. Uskon, että olemme jälleen valmiit taistelemaan luokkavoitosta.

Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen kilpailevat Mikkelin SM-rallissa numerolla 11. Kilpailu käynnistyy suositulla yleisöerikoiskokeella perjantai-iltana. Lauantai on pitkä ja vaativa kisapäivä kuuden erikoiskokeen myötä.

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit