Esa Ruotsalaisella edessään ensimmäinen soraralli R5:n ratissa – “Nautinnollista”

3.9.2020 / 01:40
Esa Ruotsalaisen lennokasta menoa kesän testeissä (Kuva: Hannu Rainamo).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun rallin SM-sarjasta on kuluvan kauden osalta ajamatta vielä kaksi osakilpailua, on Esa Ruotsalainen vielä vahvasti mukana taistelemassa SM1-luokan mitalista.

Viime vuonna rallin SM-sarjassa SM2-luokan Suomen mestaruuden voittanut Esa Ruotsalainen, 33, debytoi tänä vuonna nelivetokaluston ratissa ja SM-sarjan kuninkuusluokassa, SM1-luokassa. Tammikuussa Rovaniemeltä Ruotsalainen kirjautti neljänneksi korkeimmat SM-pisteet, kun taas Mikkelissä taival päättyi keskeytykseen. Talvikauden päättäneestä Joensuun SM-rallista tuloksena oli toinen neljäs sija ja neljäs on sijoitus myös SM1-luokan pisteissä ennen Kouvolaa.

– Edessä on ensimmäinen sorarallini R5-kilpurilla. Haluan vielä kiittää yhteistyökumppaneita tuesta, että olemme päässeet poikkeuksellisten aikojen yli ja nyt voimme jälleen startata kisatouhuihin, Ruotsalainen sanoo tiedotteessaan.

SM1-luokan kärkikaksikko, Emil Lindholm ja Teemu Asunmaa, ovat jo pisteissä omilla teillään, mutta SM-pronssista tullaan käymään kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa vielä hurja taistelu. Eerik Pietarisen pitää hallussaan kolmatta sijaa 35 pisteellään, kun taas Ruotsalaisella on pisteitä kasassa 28. Ruotsalaisen takana Juuso Metsälä (27), Jukka Kasi (26) ja Mikko Heikkilä (22) mahtuvat viiden pisteen sisään.

Vaikka koronapandemian aiheuttama kilpailutauko pitkäksi venyikin, on ralli ollut vahvasti koko ajan läsnä Ruotsalaisen arjessa.

– Kesän aikana on oltu rallin kanssa oikeastaan koko ajan tekemisissä, kun on ajettu testejä ja ylläpidetty kalustoa. Tiimimme auto oli myös vuokrattuna parissa kansallisessa rallissa. Sunnuntaina ajettiin Kouvolan kisaa varten ennakkotestit ja ajaminen tuntui nautinnolliselta. Michelin on jälleen vienyt kehitystä eteenpäin rengaspuolella ja me olemme hieroneet autoa kuskille mieluisaksi, Skoda Fabia R5 -autolla kilpaileva Ruotsalainen taustoittaa.

Kouvolan SM-rallissa Ruotsalaiselle nuotteja lukee Jan Lönegren, AKK:n yksi rallivalmentajista, koska Mikkelissä ja Joensuussa kartanlukijana toiminut Antti Linnaketo siirtyi tauon aikana Eerik Pietarisen kartturiksi.

– Janin kanssa ajoimme voitokkaasti SM-rallia viimeksi Tampereella vuonna 2014. Nyt istuimme testipätkällä samaan autoon ja se tuntui kuin olisi jatkanut siitä mihin viimeksi jäätiin, Ruotsalainen kehuu.

Kouvolan SM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy lauantaina kello 10.44. Kilpailussa ajetaan seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 106 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Esa Ruotsalaisen kommentit: Tiedote


Facebook kommentit