Esa Ruotsalaisella täydellinen talvikausi, alusta loppuun ykkösenä – “Rennon tekemisen kautta”

4.3.2019 / 13:19
Kun kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, Joensuussa olosuhteet olivat todella talviset (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan talvikauden ylivoimaisin kuljettaja löytyy ehdottomasti SM2-luokasta. Esa Ruotsalainen yhdessä kartanlukijansa Hannu Lammisen kanssa eivät vain juhlineet kolmessa osakilpailussa kolmea luokkavoittoa, vaan johtivat luokkaa koko talvikauden ajan.

Esa Ruotsalaisen osalta rallin SM-sarjan talvikausi ei siis olisi voinut paremmin sujua, ainakaan tulosten valossa. Kolmesta osakilpailusta kun tuli kolme SM2-luokan voittoa ja kaiken lisäksi Ruotsalainen oli koko talvikauden ajan erikoiskokeilla luokkajohdossa, aina Tunturirallin avauserikoiskokeesta viime lauantaina ajetun Itärallin viimeiseen erikoiskokeeseen asti.

– Tämä on tullut rennon tekemisen kautta. Nyt on otettu enemmän aikaa rallin ajamiselle, hyvä porukka on ympärillä ja mieli korkealla, niin sitä kautta se on tullut. Samalla tämä on myös hieno kiitos sille porukalle jotka tässä mukana ovat, Ruotsalainen kommentoi UrheiluUutiset.comille Itärallin maalissa.

Itärallissa Ruotsalainen yhdessä kartanlukijansa Hannu Lammisen kanssa repäisivät jo tutuksi tulleen tavan mukaisesti kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella 11,4 sekunnin eron toisena olleeseen Ville Hautamäkeen nähden. Kolmas erikoiskoe, 33-kilometrinen Riutta, ajettiin sakeassa lumipyryssä ja siellä Hautamäki ajoi Ruotsalaista kuitenkin kiinni 4,9 sekunnilla. Ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta kaksikon välinen aikaero oli kaventunut 6,5 sekuntiin.

– Kolmosella Ville otti aika paljon meitä kiinni ja kilpailu meinasi mennä tiukaksi. Tuli siinä mieleen, että nyt on pakko alkaa ajamaan. Kaksi viimeistä metsäpätkää tultiinkin sitten niin, että nostettiin riskikynnystä ja ne onnistuikin tosi hyvin. Pitää olla kyllä todella tyytyväinen, SM2-luokan lopulta 43,9 sekunnin erolla ennen Hautamäkeä nimiinsä vienyt Ruotsalainen kertasi kilpailun kulkua.

Kolmannella erikoiskokeella Ruotsalainen ajoi edellä ajaneen kiinni ja joutui “nauttimaan” tämän auton aiheuttamasta lumipölystä, mutta saarijärveläinen ei kuitenkaan tästä tappiotaan Hautamäelle kyseisellä erikoiskokeella syyttänyt.

– Edellä ajava oli ajanut hankeen ja jouduttiin sitten ajamaan kolmospätkän loppu sen perässä. Se jonkun verran nosti lumipölyä, mutta kyllä se mikä aika sillä pätkällä Villelle jäätiin, niin jäätiin alkupätkästä. Ajettiin vain liian varovaisesti, Ruotsalainen ruoski itseään.

Rallin SM-sarjan talvikausi on nyt siis ajettu ja kesäkausi käynnistyy Riihimäen osakilpailulla toukokuussa.

– Nyt aletaan nöyrin mielin tekemään töitä kohti kesää, että oltaisiin siellä sitten toivottavasti vieläkin vahvempia. Katsotaan sitten ajetaanko mitään kilpailuja sitä ennen ja minkä verran testiä, sen aika näyttää, Ruotsalainen päätti.

Joensuun SM-rallin SM2-luokan lopputulokset

1) Esa Ruotsalainen (Mitsubishi) 54.38,6
2) Ville Hautamäki (Subaru) + 43,9
3) Timo Mäenpää (Mitsubishi) + 1.51,9
4) Antti Nokkanen (Mitsubishi) + 4.05,6
5) Teuvo Niskala (Mitsubishi) + 5.51,9

SM2-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailua

1) Esa Ruotsalainen 84
2) Ville Hautamäki 61
3) Timo Mäenpää 36
4) Ari-Pekka Koivisto 34
5) Jukka Ikonen 22

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit