Esa Ruotsalaiselle jo kauden neljäs luokkavoitto – “Olipa hieno kamppailu”

27.5.2019 / 07:40
Neljä SM-rallia tänä vuonna ja neljä SM2-luokan voittoa Esa Ruotsalaiselle (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Riihimäellä lauantaina ajettu rallin SM-sarjan kesäkauden avaus toi Esa Ruotsalaisen tiimille jo neljännen voiton putkeen. Ykkössijan saavuttaminen oli nyt paljon kovemman työn takana verrattuna talvikauden ralleihin.

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen onnistuivat kilpailun alussa loistavasti, kun rengasvalinta osui nappiin ja tuloksena oli reilu pohja-aika ensimmäiselle pätkälle.

– Tein valinnan sadekeliä silmällä pitäen. Aamupäivällä vielä paistoi aurinko, mutta siitä se keli sitten ennusteiden mukaisesti alkoi harmaantua. Juuri ennen ekan pätkän alkamista alkoi kunnon vesisade, Ruotsalainen kertasi.

Myös toiselle erikoiskokeelle saarijärveläinen Mitsubishi-kuljettaja ajoi nopeimman ajan ja kasvatti johtonsa 14 sekuntiin. Sen jälkeen tuttu kilpakumppani Ville Hautamäki alkoi kaventaa eroa, mutta kuudennella erikoiskokeella Ruotsalainen venytti eron takaisin samoihin lukemiin.

– Seuraavalla pätkällä tuli ongelmia rengasrikon vuoksi. Liukkaassa paikassa perä lähti luisuun ja jouduin leikkaamaan seuraavan mutkan liian sisältä. Siellä vaani kivi, joka rikkoi eturenkaan. Jouduin ajamaan noin kolme kilometriä tyhjällä renkaalla.

Kahdeksannella erikoiskokeella Hautamäki kavensi eroa vielä hieman ja se oli 2,7 sekuntia. Sen jälkeen viimeinen erikoiskoe peruttiin tien huonon kunnon vuoksi, jonka vuoksi sen hetkiset tulokset jäivät voimaan.

– Olipa hieno kamppailu, joka tosin meni turhan tiukoille renkaan rikkoutumisen myötä. Tämä oli kuitenkin kauden tasaisin kisa, joka näytti sen, että jatkossa täytyy tehdä kovasti hommia voittojen eteen, Ruotsalainen myönsi.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoella 14.-15. kesäkuuta.

Riihimäen SM-rallin SM2-luokan lopputulokset

1) Esa Ruotsalainen (Mitsubishi) 51.39,4
2) Ville Hautamäki (Mitsubishi) + 2,7
3) Timo Mäenpää (Mitsubishi) + 41,5
4) Jussi Lindberg (Mitsubishi) + 1.19,2
5) Juha Salminen (Subaru) + 1.58,7
6) Antti Selivaara (Subaru) + 2.02,6

SM2-luokan pistetilanne 4/7 osakilpailua

1) Esa Ruotsalainen 109
2) Ville Hautamäki 79
3) Timo Mäenpää 51
4) Ari-Pekka Koivisto 34
5) Jukka Ikonen 22
6) Antti Nokkanen 22

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit