Esa Ruotsalaiselle painajaismainen SM-kauden päätös – “Aineksia paljon pahempaankin”

10.10.2018 / 09:04
Esa Ruotsalaisen Mitsubishi näytti ulosajon jälkeen tältä.

[ A- ] / [ A+ ]

Turun ja Salon ympäristössä ajettu rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ratkaisi SM2-luokan mestaruuden ja mitaleiden kohtalon. Päätöskisaan lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista, kun neljällä kuljettajalla oli mahdollisuudet Suomen mestaruuteen.

Esa Ruotsalaisen osalta kilpailu alkoi luokan kolmannella sijalla, jota Mitsubishi-kuljettaja piti hallussaan viidennelle erikoiskokeelle saakka.

– Kärkeen menivät samat autot, jotka ovat koko kesän olleet meidän edellä. Oma ajo tuntui hyvältä ja yritettiin syöttää mahdollisimman kovaa. Kyseinen kolmas sija olisi tiennyt meille maalissa SM-hopeaa, Ruotsalainen kertasi.

Viidennellä erikoiskokeella tapahtui jotain käsittämätöntä Ruotsalaisen autokunnalle.

– Käännyttiin risteyksestä isolle tielle ja lähdin kiihdyttämään. Sain viitosvaihteen päälle ja vauhtia oli noin 150 km/h, kun rattiakseli hajosi ja ratti irtosi syliini. Auto muuttui ohjauskelvottomaksi, meni suoralta tieltä metsään osuen betoniseen siltarumpuun, josta mentiin katon kautta ympäri, Ruotsalainen raportoi.

– Melkoisen epämiellyttävä tilanne, jossa tosin olisi ollut ainekset paljon pahempaankin. Nyt selvittiin vain peltivaurioilla ja tarkastuskäynnillä ambulanssissa.

Epäonnisen ulosajon jälkeen kuljettajaparin pettymyksen määrää oli vaikea kuvailla.

– Koko kauden ajan on oltu “podium” vauhdissa, voitettukin välillä ja taisteltu mestaruudesta. Sitten tämän epäonnen seurauksena sarjan johtopaikka vaihtui lopulta neljänneksi. Kokonaan ilman SM-mitalia jääminen kyllä masentaa, Ruotsalainen myönsi.

– Tietysti harmittaa omasta puolesta, mutta myös kaikkien yhteistyökumppaneiden, sekä muiden mukana olleiden puolesta. Haluankin välittää suuret kiitokset kaikille meitä kannustaneille ja auttaneille tahoille. Olette korvaamatonta porukkaa, Ruotsalainen päätti.

Ruotsalaisen tiimi ei sentään ilman mitalia jäänyt, sillä kartanlukija Hannu Lamminen palkitaan kauden jälkeen karttureiden sarjan SM-pronssilla. Tämä mitalisija selittyy sillä, että yksi edelle sijoittuneista kuljettajista keräsi pisteitä kahden eri kartturin kanssa.

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit