Esa Ruotsalaiselta täyden kympin suoritus – “Tottakai mestaruutta haetaan”

30.1.2019 / 15:07
Esa Ruotsalainen kaasutti Mitsubishin luokkavoittoon Tunturirallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan avausosakilpailussa Rovaniemellä viime viikonloppuna SM2-luokka kulki lähdöstä maaliin Esa Ruotsalaisen komennossa. Saarijärven UA:n kuljettajalle luokkavoitto legendaarisessa Tunturirallissa oli toinen, olihan Ruotsalainen ykkönen myös vuosi sitten.

Esa Ruotsalainen yhdessä kartanlukijansa Hannu Lammisen kanssa teki Tunturirallissa SM2-luokassa saman minkä Emil Lindholm teki yleiskilpailun ja SM1-luokan puolella: johti kilpailua ensimmäisestä erikoiskokeesta aina maaliin asti. Kymmenen erikoiskokeen kilpailussa täyden kympin suoritus käynnistyi avauserikoiskokeen 7,5 sekunnin pohja-ajalla ja voittomarginaaliksi muodostui lopulta minuutti ja 18 sekuntia.

– Hyvä fiilis tottakai. Kausi alkoi parhaalla mahdollisella tavalla ja saatiin täydet pisteet. Itselleni tämä on lempiralli, vaikka tämä onkin aina haastava. Voittaa täällä, kyllä se maistuu hyvälle, Ruotsalainen hehkutti tuoreeltaan viimeisen erikoiskokeen jälkeen UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Ruotsalainen on nyt saavuttanut rallin SM-sarjassa yhteensä kahdeksan luokkavoittoa, niistä kolme on tullut SM2-luokassa ja kaksi viimeisintä Tunturirallissa vuosina 2018-2019. Entä kumpi Tunturirallin voitoista maistuu makeammalta?

– Ehkä se vuosi sitten tullut voitto. Siinä alkuun oli tiukempaa taistelua ja nyt erot kasvoi isoiksi. Meinasi vähän ajofiilistä syödä, mutta sitten alettiin seuraamaan vähän yleiskilpailua ja vertaamaan niihin autoihin, sitä kautta säilytettiin ajofiilis loppuun asti, Ruotsalainen kuvaili.

Ruotsalainen ajoi SM2-luokassa pohja-ajan seitsemälle erikoiskokeelle kymmenestä ja kun vertailuun laitetaan kaikki neljä SM-luokkaa, oli Ruotsalaisen noteeraus kaikkein kovin. Vielä kilpailun viimeisellä erikoiskokeella, legendaarisella Ristilammen maratonpätkälläkin, Ruotsalainen ajoi 22,1 sekunnin pohjat, vaikka johtomarginaali olikin toiseksi viimeisen erikoiskokeen jälkeen jo lähes minuutin.

– Viimeinenkin pätkä aika kovalla “yrkällä” tultiin. Toki piti olla tarkkana, että ei tule virheitä. Loppu meni sitten vähän kurvailuksi, kun tiesi, ettei ole enää kuin viisi kilometriä maaliin.

Auton tekniikan suhteen Ruotsalainen sai ajaa lähes puhtaan kilpailun. Ainoa pieni murhe osui seitsemännelle erikoiskokeelle Sarriojärveen, missä hajosi iskari ja se päästiin vaihtamaan huoltotauolla Mäntyvaaran lyhyen yleisöerikoiskokeen jälkeen. Viikonlopun kirosana kuljettajien keskuudessa oli lumipöly ja se haittasi myös Ruotsalaisen ajamista.

– Haittasi kyllä, se oli iso ongelma, mutta tietysti se oli kaikille sama. Kyllähän se hankaloitti sitä hommaa. Aika huimaa touhua, eilenkin piti ajaa ihan täysiä, että saadaan eroa. Vetää sokkona sumuun, niin kyllähän se meinasi alkaa hirvittää, Ruotsalainen myönsi.

Viime kaudella Ruotsalainen, SM4-luokan kaksinkertainen hopeamitalisti (2016 ja 2017), lähti SM2-luokan pistejohdossa Turun ja Salon päätösosakilpailuun, mutta ulosajo pudotti saarijärveläisen lopulta kokonaan pois mitaleilta. Tavoitteita nyt alkaneeseen kauteen on SM-sarjan osalta vain yksi.

– Tottakai mestaruutta haetaan.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 15.-16. helmikuuta. Selvää on, että kun pohjoisen olosuhteista tullaan eteläisempään Suomeen, niin rallin luonne muuttuu merkittävällä tavalla.

– Muuttuuhan se, Tunturiralli on ihan oma seikkailunsa. Pitkä kilpailu ja osa teistä on huonokuntoista. Kouvolaan kun mennään, niin luulen, että siellä on tietysti ylityksiä, mutta tiet on tasaisempia. Voi olla, että on isompia teitä. Kyllähän se muuttuu paljon tästä, Ruotsalainen ennakoi.

Tunturiralli ja SM2-luokan lopputulokset

1) Esa Ruotsalainen (Mitsubishi) 2.06.30,7
2) Ville Hautamäki (Subaru) + 1.18,0
3) Ari-Pekka Koivisto (Subaru) + 11.01,4
4) Jukka Ikonen (Mitsubishi) + 16.58,3
5) Reijo Heikkilä (Mitsubishi) + 17.42,6

SM2-luokan pistetilanne 1/7 osakilpailua

1) Esa Ruotsalainen (SaarUA) 34
2) Ville Hautamäki (JärvisUA) 25
3) Ari-Pekka Koivisto (YUA) 20
4) Jukka Ikonen (KR-TEAM) 16
5) Reijo Heikkilä (RaisUA) 13

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit