Esapekka Lappi, ei kahta ilman kolmatta? – “Se olisi kyllä melkoinen pommi”

27.7.2017 / 17:47
Esapekka Lappi oli 10. nopein torstai-aamun testierikoiskokeella (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lappi on juhlinut Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittoa kahtena edellisenä vuonna. Tänä vuonna Lappi kilpailee Keski-Suomen sorateillä Toyota Gazoo Racingin WRC-kalustolla ja hyvät otteet aiemmin tällä kaudella Portugalin ja Italian osakilpailuissa nostavat odotuksia myös Suomen MM-rallin suhteen.

Ei kahta ilman kolmatta, eli Esapekka Lappi ja kartanlukija Janne Ferm iskevät tänä viikonloppuna hattutempun, kolmas peräkkäinen voitto Suomen MM-rallissa?

– Hattutempun? Jaa-a. Se olisi kyllä melkoinen pommi jos se tapahtuisi. En sitä suoranaisesti lähde yrittämään väkisin ainakaan, sen verran realisti olen kuitenkin. Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen jos olen palkintopallilla. Se on minulle jo tosi kova tavoite. Sinnekin on kyllä tunkua, saa olla ihan täydellinen kisa, että sinne pääsee, Lappi puntaroi tulevaa kilpailua.

Suomen MM-rallin alla keskustelua on erityisesti käyty erikoiskokeille rakennetuista keinotekoisista hidasteista. On shikaania ja on erilaista tolppaa. Useat kuljettajat ovat niitä kritisoineet, mutta Lappi muistuttaa tilanteen olevan toki sama kaikille kuljettajille, tykkäsi niistä tai ei.

– Ne on siellä ja ne rikkoo rytmiä, mutta se on kaikille sama. Minun valittamisella ne ei sieltä poistu ja sillä siisti. En ala valittamaan, ne ajetaan läpi, that’s it.

Selivaara logo 2017

“Tulee olemaan huimaa menoa nykyisillä vehkeillä”

Lappi kilpailee nyt neljättä kertaa urallaan WRC-kalustolla. Portugalista tuli 10. sija, Italiassa sijoitus oli neljäs (Power Stage -erikoiskokeelta ykkössija) ja Puolassa matka päättyi keskeytykseen. Lappi sanoo, että on päässyt hyvin sinuiksi Toyotan WRC-auton kanssa.

– Aika helpolta se on tuntunut sitten kun sen on tajunnut. Kyllä väitän, että olen nyt kaikki sen niksit tajunnut ja sen puolesta ollaan valmiita. Jätkät on tehnyt helpon auton ajaa, istuu hyvin. Tulee aika paljon sama fiilis, kuin mitä silloin viisi vuotta sitten, kun ajoin (Ford) Fiesta S2000:lla. Se istui silloin minun käteen tosi hyvin ja niin tuntuu myös tämä (Toyota) istuvan, Lappi kehuu.

Toyotan talli ja kolme suomalaista kuljettajaa ovat nostaneet tänä vuonna Suomessa monen vuoden tauon jälkeen todellisen rallibuumin ja jo pelkästään Suomen MM-rallin kilpailukeskuksen alueella Jyväskylän Paviljongissa Toyotan värit näkyvät käytännössä kaikkialla minne päänsä kääntää. Kun puhutaan buumista ja isoja yleisömassoja liikkeelle saavasta tapahtumasta niin helposti miettii, että onko vaarana sen buumin menevän ikään kuin yli. Lapin mukaan Toyotalla näitä asioita ei ole ennen rallia käyty läpi.

– Ei olla käyty läpi. Toivon, että talli pitää huolen ja varmasti pitävätkin huolen siitä, että yleisö pysyy täällä (varikkoalue) aisoissa ja meillä on omat tilat, jos halutaan olla rauhassa. En näe, että siitä tulee meille mitään haittaa, Lappi sanoo.

Erikoiskokeille on varmasti luvassa hurja yleisöryntäys rallin jokaisena päivänä ja tottakai myös erikoiskokeiden välissä siirtymäosuuksilla yleisöä tulee olemaan runsaasti.

– Sitä en tiedä millaista “riehumista” siirtymillä tulee olemaan. Mutta toivottavasti katsojat kunnioittaa myös meidän työrauhaa. Tottakai saa tulla lähellä ja morjestamaan. Mutta jos siinä touhutaan jotain ja on kiire, niin tielle ei saisi tietenkään tulla, Lappi toivoo.

Tämän vuoden Suomen MM-rallin erikoiskokeista yksi on se Lapin ehdoton suosikki ja sitä ei ole vaikeaa arvata.

– Kyllä se on Ouninpohja. Ja se tulee olemaan huimaa menoa näillä nykyisillä vehkeillä, Lappi hymyili.

Ja huimaa tulee varmasti olemaan myös Lapin ja Fermin meno torstai-iltana käynnistyvässä Suomen MM-rallissa. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikon ajan paikan päältä Jyväskylästä.

Lue myös! Hänninen tähtää juhlarallissaan kärjen vauhtiin – ”Aika reippaalla otteella lähdetään menemään” (27.7.2017)

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit