MOTORSPORT

Esapekka Lappi maailmanmestaruudesta: “Annettava painetta Teemulle”

Esapekka Lappi on WRC2-luokan MM-sarjassa kolmantena ennen Walesin MM-rallia. Skodan tehdastallin kuski tarvitsee voiton tai kakkossijan Walesista pitääkseen maailmanmestaruustoiveensa elossa, edellyttäen että MM-titteliä myöskin jahtava Teemu Suninen ei viikonloppuna voita.

– Näin se on. Jos haluaa vaikeaksi tämän itselleen tehdä, niin sitten voi olla toinen ja alkaa laskemaan muiden pisteitä. Ei lähdetä siihen. Lähdetään ajamaan voitosta. Toistaiseksi kaikki on hemmetin hyvin. Se on kaikkein helpointa, kun voittaa täällä ja voittaa Australiassa, niin se on sillä sipuli, Esapekka Lappi sanoo.

Tilanne Walesissa on herkullinen. Mestaruustaistelu on tiukka ja niin kimurantti, että Skoda-miehet Suninen, Lappi ja kolmas mestaruuskanditaatti Jan Kopecky joutuvat ajamaan aivan täysillä. Kruisailemalla ns. varmoja pisteitä mestaruutta ei tule. MM-sarjaa johtava Elvyn Evans ei aja Walesissa.

– Voihan sitä olla vaikka neljäs perjantaina, kunhan sitä eroa ei mitään minuuttia ole. Jossain vaiheessa se riski pitää ottaa, mutta se riippuu siitä, mitä vauhtia itse pystyy alussa pitämään ja miten ne muut ajavat. Vaikea on sanoa, kun minulla ei ole tästä Walesissa yhtään aiempaa kokemusta. Siinä mielessä haastetta on vielä lisää, kun ei ole aiemmin täällä ollut. Vai lähteekö sitten ajamaan tiellä, ja odottaa että muut haihtuvat. On siinä miettimistä.

– Jos ei oma vauhti jostain syystä riitä piikkiin, niin iholla on ainakin pysyttävä ja annettava painetta Teemulle. Voi olla, että taktiikkaa muutetaan sen mukaan miten perjantaina lähtee homma rokkaamaan, Lappi lisää.

Walesin rallissa ei ole lainkaan päivähuoltoja. Perjantaina pitäisi selvitä 178 kilometriä ilman teknisiä ongelmia, lauantaina 99 ja päätöspäivänäkin vielä 52.

– Kyllä se tuo jonkinlaista varovaisuutta. Ehkä ihan jokaiseen leikkaukseen ei välttämättä kannata mennä samalla linjalla mistä isot pojat ovat menneet. Ei passaisi autoa vääntää, kun mitään huoltoa ei ole. Jos jotain hajoaa, niin peli on aikalailla pelattu kun siellä yrität sitten nilkuttaa. Huolellisuutta, huolellisuutta, Lappi korostaa.

Autoissa on mukana muutamia perusvaraosia, joita kuljettajapari pystyy tienpäällä vaihtamaan. Suurta remonttia ei tietenkään voi tehdä, eikä siihen olisi aikanaan.

– Tukivartta, ohjausvartta, sensoreita, öljyä, nesteitä, syylärin korjauskittiä ja kaikenlaista on autossa mukana. Mutta ei meillä mitään vetareita mukana ole. Se painaa liikaa, ja se on ihan hengenvaarallinen jos vetää metsikköön, ja vetari lähtee auton sisällä irti, Lappi muistuttaa.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Suninen laskee Walesissa sen mitä pääsee

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com