Esapekka Lappi ripitti tallin mediavastaavan: ”Taisi asia mennä perille”

30.6.2016 / 09:34
Esapekka Lappi näytti Sardiniassa vauhtiaan, mutta tulos jäi huonoksi auton petettyä. Nyt viikonloppuna mies yrittää uudestaan Puolassa. (kuva: Skoda Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Puolan MM-rallin valmistautuva Esapekka Lappi suivaantui edellisessä MM-osakilpailussa Sardiniassa. Skoda Motorsport twiittasi miehen ajaneen ulos, vaikka todellisuudessa auto petti. Lappi on käynyt tilanteen nyt läpi tallin mediaosaston kanssa.

Lappi pysähtyi lauantaina erikoiskokeella, koska auton tukivarren pultti katkesi yhtäkkiä, ja vasen etupyörä taittui alle. Talli twiittasi pian, että Lappi oli ajanut ulos. Tämä tieto levisi nopeasti, ja myös mm. UrheiluUutiset.com uutisoi Lapin ajaneen tieltä.

– Kävin mediavastaavalle ilmoittamassa, että seuraavan kerran jos pysähdymme pätkälle, niin sinä et kirjoita, että ajoimme ulos. Näin ei todellisuudessa tapahtunut. Se oli siinä mielessä minulle vähän huono juttu, kun kuitenkin yritän tulevaisuudesta ajaa. Ja sitten kun twiitataan, että ajoin ulos, mikä ei pidä paikkaansa, niin se heijastuu minua kohtaan negatiivisena, Lappi sanoo.

Lapin taustavoimat kävivät oikomaan asiaa kiireellä, ja pian oikea tieto keskeytyssyystä tulikin selvillä. Lappi kävi myös itse keskustelemassa tallinsa mediahenkilön kanssa.

– Ehkä hän oli vähän ymmällään, kun menin itse siitä sanomaan. Yleensä me kuskit emme ihan näin suoraan mene, tai ainakaan meidän ei pitäisi mennä. Ehkä oli vaan itsellänikin tunteet kovin pinnassa. Uskon kyllä, että asia taisi mennä perille, Lappi sanoo.

Tämä asia on nyt unohdettu, ja Lappi katsoo taas eteenpäin. Edessä on MM-sarjan kovavauhtisimpia soraralleja. Puolassa erikoiskokeiden keskinopeus on noin 120 km/h, kun Sardiniassa jäätiin alle 90 km/h.

– Aikalailla ääripään kisat nopeuden suhteen. Täällä saa oikeasti vetää isoa kovaa ja leikata sieltä sun täältä. Vähän jopa ehkä jännittää, kun pitää ajaa oikeasti niin pirun kovaa. Sehän meille suomalaisille kyllä sopii, Lappi sanoo.

Sardiniassa Lappi oli lopulta WRC2-luokan yhdeksäs. Päätöspäivänä hän pudotteli kaikki pohja-ajat, ja oli WRC-autojenkin seassa päivän viidenneksi nopein.

– On meillä vauhtia. Harmi homma, että se päättyi sillä tavalla, kun tuli teknisiä ongelmia. Toivotaan, että auto on nyt paremmassa tikissä ja miehet ainakin yhtä hyvässä. Fiksusti pitää täälläkin ajaa ja maaliin päästä, Lappi puntaroi.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Puolan MM-ralli alkaa ja Hallitsevatko Suninen ja Lappi?


Facebook kommentit