Esapekka Lappi Toyotasta: “Potentiaalinen vaihtoehto”

10.6.2016 / 09:04
Esapekka Lappi myhäilee vielä Skodan ajohaalereissa, mutta ensi kaudella pitäisi nousta WRC-tasolle. (kuva: Skoda Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa WRC2-luokkaa ajavan Esapekka Lapin sopimus Skodan tehdastallin kanssa päättyy tähän kauteen. Mestaruuksia ja voittoja ajanut lahjakas suomalaiskuski hamuaa jatkoa urallaan ennenkaikkea WRC-tasolta.

Lappi ei ole vielä noussut WRC-autoon. Ura alkaa kuitenkin olla jo siinä pisteessä, että siirtyminen aivan terävimmälle huipulle on ajankohtainen.

Lappi sanoo, että WRC-tasolle palaava Toyota on mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta korostaa samalla, ettei minkäänlaisia sopimuksia ole tehty suuntaan tai toiseen.

– Se on potentiaalinen vaihtoehto, mutta en minä tiedä kuinka todennäköinen se on. Vähän kaikki odottaa nyt minulta niitä näyttöjä, eli kyllähän vähän paineita on jo silläkin suunnalla. Mutta onhan niitä vaihtoehtoja, Lappi miettii.

– Toyotalla on hyvä nälkä näyttää, että Puuppolan maatilalla pystytään tekemään melko hyvä ralliauto. Kyllähän siitä Toyotassa olisi paljon positiivisia asioita, hän lisää.

Tommi Mäkisen johtama Toyota testaa parhaillaan vimmatusti tulevaa Yaris WRC -autoaan. Mäkisen lisäksi autoa virallisesti testaa Juho Hänninen. Myös Jarkko Nikara on ajanut autoa testimielessä.

Lappi muistuttaa, että hänellä on Skodan kanssa edelleen sopimus, eikä hän siksi voi käydä testaamasta muiden tallien kalustoa.

25-vuotias Lappi on voittanut urallaan rallin suomenmestaruuden 2012, rallin euroopanmestaruuden 2014 ja ajanut kolme WRC2-luokan MM-osakilpailuvoittoa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Hyundai-kuskeilla liian kiire Sardiniassa


Facebook kommentit